‘Apple wil meer iPhone SE-chips door hogere verkoop dan verwacht’

Apple heeft volgens bronnen de chipbestellingen voor de iPhone SE voor het tweede kwartaal flink verhoogd. De iPhone SE is momenteel nog steeds niet overal voorradig en heeft daardoor nog steeds last van tekorten.

iPhone SE modellen

Geruchten afkomstig uit de productielijn van de iPhone SE suggereren dat de verkoop van de iPhone SE beter is dan Apple in eerste instantie had verwacht. Bronnen melden Digitimes dat Apple de productie van chips voor de iPhone SE wil verhogen, omdat de huidige voorraad niet voldoende blijkt.

‘Productie chips verhoogd naar ruim 5 miljoen’

De verhoogde productie staat gepland voor het tweede kwartaal van dit jaar en zou nu oplopen tot ruim 5 miljoen exemplaren. Oorspronkelijk stond een productie gepland van tussen de 3,5 miljoen en 4 miljoen exemplaren, maar door aanhoudende tekorten zou Apple dit op willen schroeven.

Bekijk ook

iPhone SE uitverkocht, levering op z'n vroegst eind april in Benelux

Het gaat goed met de verkoop van de iPhone SE. Als je er nu eentje bestelt bij de online Apple Store, moet je hier minstens nog twee weken op wachten. Ook in andere landen worden dezelfde levertijden gehanteerd.

We schreven al eerder over een tekort aan iPhone SE-toestellen en ook nu nog heeft de iPhone SE een langere levertijd dan gebruikelijk. Wie nu bij de online Apple Store een iPhone SE bestelt met een opslagruimte van 16GB, moet daar nog 2-3 weken op wachten. Digitimes meldt ook dat de bestellingen van de iPhone 6s teruggelopen zijn, zodat Apple meer de focus kan leggen op de bevoorrading van de iPhone SE. Apple’s verwachting is dat het derde kwartaal gelijk is aan de verwachtingen voor het tweede kwartaal, dus 5 miljoen exemplaren.

De iPhone SE is momenteel Apple’s goedkoopste iPhone-model en verscheen begin april in de Nederlandse Apple Stores. De iPhone SE wordt verkocht vanaf €489, een stuk lager dan €639 voor de iPhone 6 en €749 van de iPhone 6s.

https://www.iculture.nl/reviews/iphone-se/

Actuele iPhone SE deals

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.