apple-tv-zwart

Waarom een Apple TV-afstandsbediening met Touch ID geen gek idee is

Een Touch ID sensor in de afstandsbediening van de Apple TV klinkt niet als een logische toevoeging, maar na het lezen van het bijbehorende patent zien we er ineens het nut van in.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

apple-tv-zwart

Het is nog maar de vraag of en wanneer er een nieuwe Apple TV komt, maar mocht die dag ooit komen, dan zou het goed kunnen dat daar een geavanceerde afstandsbediening bij zit die gebruik maakt van de Touch ID vingerafdrukscanner.

Een patent van Apple (ontdekt door Patently Apple) laat tekeningen zien van een nieuw soort Apple TV afstandsbediening, die opvallend genoeg een Touch ID sensor ingebouwd heeft. Op de iPhone en iPad kwamen we deze vingerafdrukscanner al eerder tegen, en komt deze vooral van pas om je toestel te ontgrendelen en wachtwoorden overbodig te maken.

Touch ID vervult een nieuwe functie

Voor de Apple TV vervult Touch ID een andere rol. Omdat iedereen een unieke vingerafdruk heeft, kan Touch ID ook gebruikt worden om verschillende kijkers te herkennen, zodat het profiel en de bijbehorende instellingen automatisch geladen kunnen worden zodra je een vinger op de scanner legt.

Zo krijg je bij de voorgestelde shows en films alleen te zien wat jou interesseert, en hoef je ook het volume niet iedere keer aan te passen als jij liever het geluid wat zachter hebt staan. Daarnaast kan het een handige manier om tv-zenders af te schermen voor jongere kijkers, die met hun vingerafdruk alleen goedgekeurde kinderprogramma’s kunnen zien.

Daarnaast beschrijft het patent dat de afstandsbediening ook gebruikt kan worden om andere apparaten te besturen. Denk hierbij aan slimme thermostaten, alarmsystemen, keukenapparatuur en andere slimme (HomeKit) gadgets in je huis. Natuurlijk gaat het hier slechts om een patent, maar het blijft interessant om te zien waar Apple allemaal over nadenkt.

Lees ook: ‘Afspraken Apple tv-dienst vergevorderd, verschijnt dit jaar nog’

Apple-TV-patent

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2015, 21:01
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple tv, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.