Pinterest-icoontje

Pinterest maakt deelknop in iOS 8 veel belangrijker

De sociale netwerk-app Pinterest maakt de deelknop in iOS 8 veel belangrijker. De extensie laat je nu veel beter pagina's en beelden pinnen.

Pinterest-icoontjeDe iOS-app van Pinterest had al een deelknop voor iOS 8, maar met de inmiddels verschenen update maakt de app hier veel beter gebruik van. Druk je vanuit Safari of een andere app op de Pinterest-knop? Dan kun je een pagina of afbeelding pinnen in Pinterest, waarbij je ook meteen de beschrijving kunt aanpassen of een nieuwe board kunt maken.

De nieuwe Pinterest-update voegt in feite alle belangrijke app-functies toe aan de iOS 8-deelknop. Hiermee is de extensie misschien wel het belangrijkste onderdeel van de app geworden. Je kunt bijna alles op het sociale plaatjesnetwerk doen door vanuit Safari op de knop te drukken. Pinterest maakt daarom ook actief reclame voor de nieuwe knop, zodat zoveel mogelijk gebruikers hiervan bewust zijn.

Pinterest button

Lees ook: Pinterest: alles wat je wilt weten

De ommeslag bij Pinterest is interessant. iOS-apps waren voor de komst van iOS 8 vooral losstaande applicaties, die je moest opstarten om ze actief te gebruiken. Met extensies, widgets en Watch-ondersteuning zijn er echter manieren waarop je een app kunt gebruiken zonder hem op te starten. Daar maken apps zoals Workflow en SignEasy al gretig gebruik van, een voorbeeld dat het grote sociale netwerk Pinterest nu ook volgt. Je kunt nu immers afbeeldingen gewoon vanuit je favoriete browser opslaan, met alle daarbij gewenste mogelijkheden. Je hoeft de Pinterest-app er dus alleen nog maar bij te pakken als je efficiënt andermans afbeeldingen wil bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2015, 17:20
Categorie Apps
Onderwerp pinterest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.