‘Apple TV settop-box verschijnt niet in 2012’

De Apple TV settop-box zal pas na 2012 op de markt verschijnen. Gesprekken met contentleveranciers zouden ervoor zorgen dat Apple niet makkelijk het televisiekastje kan introduceren.

Apple TVApple is niet van plan om de Apple TV settop-box dit jaar uit te brengen. Dit stelt Bloomberg op basis van een bron bekend met Apple’s televisieplannen. Apple zou druk in gesprek zijn met kabelproviders en andere mediabedrijven, die op het moment nog geen reden zien om andere partijen toegang te geven tot hun inkomstenbronnen.

Om de Apple TV settop-box van de grond te krijgen, moeten de leveranciers van televisiecontent eerst in zee willen gaan met Apple. Dat niet iedereen dit even graag doet bleek vorig jaar nog: toen vertelde televisiezender CBS nog een bod van Apple te hebben afgeslagen. Apple wilde de reclame-opbrengsten delen, iets waar CBS niet toe bereid was.

In augustus werd er voor het eerst gesproken over het gebruik van de Apple TV als settop-box. De Apple TV zou het gebruikelijke kabelkastje van televisieproviders kunnen vervangen, waardoor je onder andere tussen zenders kunt navigeren via een gebruiksinterface van Apple. Deze interface zou zijn gebaseerd op de iPad, om het zappen zo natuurlijk mogelijk te maken. De Apple TV settop-box zou ook nog een paar trucs in huis hebben, zoals de mogelijkheid om live-televisie terug te spoelen zonder dat je vooraf hebt opgenomen.

De geruchten over een settop-box van Apple zouden kunnen betekenen dat de Apple iTV nog langer op zich laat wachten. Deze aparte televisie zou een vervolgstap van de nieuwe Apple TV kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2012, 10:13
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.