Apple benadert televisiezender voor Apple TV

Apple zou de televisiezender CBS hebben benaderd om programma's op de Apple TV uit te zenden. Het nieuwsfeit is interessant, omdat het aantoont welke richting Apple met zijn televisieplannen opgaat.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TVDe Amerikaanse televisiezender CBS zegt een aanbod van Apple te hebben afgeslagen. Apple wilde dat de zender zijn programma’s ging uitzenden via Apple TV, iets waarbij de reclame-opbrengsten gedeeld dienden te worden tussen CBS en Apple. Dit lijkt er op te wijzen dat Apple nieuwe mogelijkheden voor de Apple TV aan het verkennen is. Of de deal richting CBS te maken had met de huidige Apple TV of de veelbesproken HD-televisie van Apple is niet duidelijk.


Les Moonves, CEO van het Amerikaanse CBS, vertelde over Apple’s aanbod tijdens de bekendmaking van hun huidige cijfers. Hij deelde het feit, nadat iemand hem vroeg waarom CBS afspraken maakt met streamingdiensten die wellicht niet het geld hebben om een licentie te betalen. Volgens Moonves was het delen van reclame-opbrengsten met Apple de reden om uiteindelijk niet akkoord te gaan.

De laatste grote update van de tweede generatie Apple TV maakte het mogelijk om twee internetzenders in Nederland te bekijken: Wall Street Journal Live en MLB.tv. Of deze zenders ook reclame-opbrengsten met Apple moeten delen is niet duidelijk.

Geruchten over een door Apple ontwikkelde televisie circuleren al langer. De Amerikaanse New York Times is er inmiddels van overtuigd dat er een HDTV van Apple met Siri-bediening in productie is.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.