Parcel app op de Mac, iPad en iPhone

Parcel compleet vernieuwd met native Watch-app en iOS 9-functies

De handige leveringenapp Parcel heeft een flinke iOS 9 update gehad. Met versie 4.0 kun je onder andere gebruikmaken van het zoeken met Spotlight, Siri je helpen bezorgingen te onthouden en draait de app nu native op een Apple Watch met watchOS 2.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De app Parcel, waarmee je leveringen van pakketbezorgers wereldwijd kunt volgen, heeft een flinke update gekregen. Naast het feit dat de Apple Watch-app nu native draait op een Apple Watch met watchOS 2, heeft de app ook een hele hoop andere iOS 9-functies gekregen zoals multitasking op de iPad en zoeken met Spotlight. Dit maakt Parcel klaar voor de grote iOS- en watchOS-updates die morgen beschikbaar komen.


Parcel levering toevoegen.   Parcel zoeken met Spotlight.

Zoeken met Spotlight, onthouden met Siri

Allereerst is het met Parcel nu mogelijk om traceercodes uit andere apps zoals Safari en Mail via het Delen-menu rechtstreeks naar Parcel te importeren. Een andere handige functie is dat het nieuwe Spotlight in iOS 9 nu ook Parcel zelf doorzoekt, waardoor je snel je leveringen kunt vinden. Ook Siri is nu bruikbaar in Parcel. Op het moment dat je door de details van je leveringen kijkt, kun je aan Siri vragen om hieraan herinnerd te worden, net zoals dat werkt met webpagina’s in Safari en foto’s in de Foto’s-app.

Voor de iPad is er ook goed nieuws, want Parcel ondersteunt nu volledig het nieuwe multitasking op de iPad Air 2, iPad mini 4 en iPad Pro met iOS 9. Hierdoor kun je Parcel bijvoorbeeld naast Safari laten draaien. Zoals eerder vermeld is de Apple Watch-app met de komst van deze update nu een native app, waardoor al het rekenwerk in de app op de Apple Watch zelf gebeurt en daardoor sneller zal laden.

Parcel met multitasking op een iPad met iOS 9.

Andere nieuwigheden: Handoff, designveranderingen

Naast bovenstaande iOS-gerelateerde updates bevat Parcel met de 4.0-versie nog enkele andere verbeteringen. Zo ondersteunt de app nu Handoff, waardoor je makkelijk kunt switchen tussen verschillende apparaten. Ook zijn er enkele weergaven opnieuw vormgegeven en is het geheugengebruik van de app met 20% verminderd. Tevens toont de widget in het Berichtencentrum nu ook informatie over bezorgingen van de laatste twee dagen in het geval dat er geen aanstaande levering gepland is.

Tot slot komt de app met een nieuwe dienst genaamd Parcel Email. Hierdoor worden mailtjes die je krijgt van bijvoorbeeld webshops met daarin je traceercode, doorgestuurd naar een uniek mailadres en worden de leveringen automatisch toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2015, 15:07
Categorie Apps
Onderwerpen ios 9, levering, update
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.