Apple TV: mappen komen binnenkort op de Apple TV

Mappen zitten al verstopt in code van Apple TV

De Apple TV krijgt mappen, zo blijkt uit code van tvOS. Je kunt mappen maken, apps toevoegen en andere acties doen, net zoals op iOS.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het is een van onze wensen voor de Apple TV: de mogelijkheid om apps in mappen te zetten. Die mogelijkheid kan er elk moment aankomen, heeft ontwikkelaar Steve Troughton-Smith ontdekt. In de code van de publieke versie tvOS 9.0 blijkt een mogelijkheid te zitten om mappen te maken.

Apple TV mappen

Apple TV mappen

Broughton-Smith gebruikte de LLDB-software debugger om mappen te maken op de Apple TV, vergelijkbaar met wat we kennen van iOS. De mappen verschijnen op het tv-scherm, waarbij je ze ook een naam kunt geven. In de mappen zijn previews te zien van apps die erin aanwezig zijn. Om de app te maken sleep je net als op iOS een icoontje bovenop een map. De mappen lijken 3 x 3 icoontjes groot te zijn en verschijnen tussen de normale appiconen op het homescreen.

Apps die je in zo’n map zet kun je herschikken, eruit halen en weer verwijderen door de iconen te laten wiebelen. De ontdekking laat zien dat Apple in ieder geval het maken van mappen gepland heeft voor een volgende update. Nu er nog weinig echt interessante apps beschikbaar zijn, lukt het nog wel om op de Apple TV de geïnstalleerde apps te overzien. Maar er komt een tijd dat het sorteren van bijvoorbeeld games zinvol wordt. Voor het daadwerkelijk maken van mappen is waarschijnlijk een software-update van tvOS nodig.

Apple TV: mappen komen binnenkort op de Apple TV

Vannacht voegde Apple ook al categorieën toe op de Apple TV, al zijn ze voorlopig alleen in de VS zichtbaar. Ook verschenen er toplijsten met de meest populaire apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2015, 13:38
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple tv, mappen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.