iPhone_6C_2015

‘Camera iPhone 6c zit andere smartphonemakers in de weg’

De productie van de iPhone 6c-camera bij Sony zit andere smartphonefabrikanten in de weg. Apple heeft bizar veel camera's besteld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone_6C_2015Apple heeft aan Sony gevraagd om de camera voor de iPhone 6c te fabriceren. Dit schrijft GSM Dome op basis van bronnen. Dat was op zich te verwachten: Sony heeft in het verleden vaak de cameramodules gemaakt voor nieuwe iPhones. Het lijkt er alleen op dat Apple dit jaar een bijzonder grote order heeft geplaatst. Hierdoor lukt het Sony niet om smartphonecamera’s te leveren voor andere telefoonmakers.

Sony zou slechts de helft van de orders van alle fabrikanten op zich kunnen nemen, omdat Apple ontzettend veel iPhone 6c-camera’s heeft besteld. Een interessante ontwikkeling: dit grote aantal orders doet vermoeden dat Apple ook veel exemplaren van de iPhone 6c wil maken. Dat terwijl de verkoop van de iPhone 5c in 2013 tegenviel.

Dit gerucht is ook het zoveelste teken van leven voor de iPhone 6c, waar we in maart de mogelijke foto’s van zagen. De iPhone 6c krijgt een plastic behuizing en een 4-inch-scherm, waarmee hij net zo groot is als de iPhone 5s en iPhone 5c. Apple zou dan drie modellen van de iPhone gaan verkopen dit jaar: de 4-inch iPhone 6c, de 4,7-inch iPhone 6s en de 5,5-inch iPhone 6s Plus.

We hebben ook al aardig wat geruchten voorbij zien komen over de nieuwe camera van de iPhone. Zo nam Apple eerder dit jaar een bedrijf over dat meerdere camera’s gebruikt om een foto van zeer hoge resolutie vast te leggen – een technologie waar Apple ook meerdere patenten voor heeft. We verwachten echter niet dat deze technologie in de iPhone 6c wordt gebruikt. Het 6c-model wordt waarschijnlijk een goedkopere telefoon zoals de iPhone 5c, met oudere onderdelen. De grote vernieuwingen zitten daarom in de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2015, 15:38
Categorie Geruchten
Onderwerpen camera, iPhone 6c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.