Duolingo-podcasts

Duolingo gaat je Spaans leren met podcasts

Duolingo start met podcasts om talen te leren. Je kunt ze beluisteren via Apple's Podcasts-app en andere kanalen. Door naar gesprekken uit het dagelijks leven te luisteren moet je sneller een taal onder de knie krijgen.

Duolingo wil meer dan een app zijn. De speelse taalcursus-maker gaat bezig met podcasts, om te beginnen in het Spaans. De eerste aflevering gaat over een journalist in Mexico, die zijn jeugdheld ontmoet. Het idee is dat je nog sneller leert om een nieuwe taal onder de knie te krijgen, door naar gesproken teksten uit het dagelijks leven te luisteren. Je kunt luisteren via iTunes Podcasts, Google Play Music, Spotify, SoundCloud en meer.

Duolingo podcasts: Spaans leren

Je kunt dus ook aan je talenstudie werken als je aan het autorijden of het afwassen bent, of op andere momenten dat het niet uitkomt om op je iPhone-scherm te kijken. Er is een transcript beschikbaar voor mensen die alles rustig willen nalezen. Net als bij alle Duolingo-cursussen moet je al wel Engels kunnen verstaan. Duolingo gaat in de podcast allerlei verhalen uit het dagelijks leven naar voren brengen. Ze zijn niet bedoeld als taallessen, maar als een manier om met dagelijks taalgebruik in aanraking te komen. De podcast wordt gepresenteerd door, Martina Castro, die eerder voor de Amerikaanse zender NPR Radio Ambulante maakte. Je krijgt makkelijk te begrijpen Spaans voorgeschoteld, onderbroken door Engelstalig commentaar.

Duolingo ging in 2011 van start en richt zich op spelenderwijs leren van talen. Er zijn nu meer dan 20 talen, waaronder recent ook Chinees en Japans. Er zijn meer dan 200 miljoen actieve gebruikers. Voor de podcasts moet je dus niet in de App Store zijn, maar in Apple’s Podcasts-app of in een van de vele andere podcast-apps. Podcasting weer is in opkomst, ook in Nederland. Je hoort hier meer over in de serie ‘De staat van podcasting‘ van @elger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2017, 13:34
Categorie Diensten
Onderwerpen duolingo, taalcursus
Device iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.