Apple-TV-4-3D-tv

Apple TV 4 ondersteunt 3D tv’s, deze games kun je al in 3D spelen

Een aantal Apple TV 4-games blijkt 3D tv's te ondersteunen, die je nu al kunt spelen. Als je een 3D tv thuis hebt staan en vandaag met de Apple TV aan de slag gaat, kun je deze games al spelen met een 3D brilletje op.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Apple-TV-4-3D-tv

Nu veel meer mensen toegang hebben tot de nieuwe Apple TV, worden er steeds meer dingen duidelijk over de extra mogelijkheden van het zwarte kastje. Zo weten we nu dat de Apple TV 4 3D-beelden op een 3D tv kan laten zien, en er zelfs al games in de App Store staan die hier gebruik van maken.


Gamestudio Pangea Software liet in een tweet weten dat al hun Apple TV-games van deze 3D-optie gebruik zullen maken. Heb je dus een 3D tv, dan kun je met een brilletje de games in 3D spelen. De functie werd oorspronkelijk ontdekt door ontwikkelaar Steve Stroughton-Smith.

Bekijk ook

Tien Apple TV 4 games en apps om naar uit te kijken

De Apple TV 4 staat voor de deur, en daarmee ook de eerste apps voor tvOS. We zetten tien apps en games op een rijtje die onderweg zijn naar de nieuwe Apple TV.

3D tv-ondersteuning

Pangea Software rendert twee aparte versies van de game en legt deze over elkaar om een 3D effect te maken. Dankzij deze ‘side-by-side 3D’ kan een 3D tv diepte laten zien als je door een 3D bril kijkt. Sommige menu-opties die de ontwikkelaar niet op deze manier aangepast heeft, zijn dan ook niet in 3D te bekijken.

Hoewel de App Store nu voornamelijk uit grotere versies van bestaande iOS-apps en games bestaat, kunnen er in de toekomst in potentie interessante apps voor tvOS ontwikkeld worden.

De nieuwe Apple TV ploft vandaag bij veel mensen op hun deurmat. Heb je een 3D tv en wil je direct aan de slag met een 3D game op de Apple TV, dan kun je deze nu al downloaden: Bugdom 2, Air Wings®, Nanosaur 2, Nucleus FREE of Otto Matic.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2015 om 9:53
Onderwerpen
, ,
Categorie
Apps

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.