t-mobile shop

T-Mobile heeft landelijke dekking 4G-netwerk

T-Mobile heeft landelijke dekking van het 4G-netwerk gerealiseerd. 95% van de Nederlanders zit nu in een gebied met 4G-dekking.

T-Mobile 4G MaxT-Mobile meldt dat ze vanaf vrijdag een landelijk dekkend 4G-netwerk hebben. Het houdt in dat 95 procent van de Nederlanders in een gebied woont waar je 4G van T-Mobile kunt ontvangen. Daarmee is T-Mobile de derde grote provider met landelijke dekking, na KPN en Vodafone. De vierde provider die nog bezig is met de opbouw van het netwerk is Tele2, die nu op een dekking van 90 procent zit.


T-Mobile is de afgelopen tweeënhalf jaar bezig geweest met de opbouw van het netwerk en moest daarbij vanwege de keuze voor het 1800MHz-netwerk relatief veel masten plaatsen. Concurrenten KPN en Vodafone gaven voorrang aan de 800MHz-frequentie en waren door het grotere bereik daarvan eerder klaar. Inmiddels maken de providers allemaal gebruik van meerdere frequenties voor 4G, zodat je zowel op korte als op langere afstand van de mast toch dekking hebt. De uitrol bij T-Mobile is blijkbaar langzamer gegaan dan verwacht, want eigenlijk was het plan om halverwege 2014 al een landelijk dekkend 4G-netwerk te hebben. Voor het einde van dit jaar hoopt de provider een dekking van 99 procent te kunnen realiseren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2015, 9:31
Categorie Providers
Onderwerpen 4g, t-mobile
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.