T-Mobile heeft landelijke dekking 4G-netwerk

T-Mobile heeft landelijke dekking van het 4G-netwerk gerealiseerd. 95% van de Nederlanders zit nu in een gebied met 4G-dekking.

T-Mobile 4G MaxT-Mobile meldt dat ze vanaf vrijdag een landelijk dekkend 4G-netwerk hebben. Het houdt in dat 95 procent van de Nederlanders in een gebied woont waar je 4G van T-Mobile kunt ontvangen. Daarmee is T-Mobile de derde grote provider met landelijke dekking, na KPN en Vodafone. De vierde provider die nog bezig is met de opbouw van het netwerk is Tele2, die nu op een dekking van 90 procent zit.


T-Mobile is de afgelopen tweeënhalf jaar bezig geweest met de opbouw van het netwerk en moest daarbij vanwege de keuze voor het 1800MHz-netwerk relatief veel masten plaatsen. Concurrenten KPN en Vodafone gaven voorrang aan de 800MHz-frequentie en waren door het grotere bereik daarvan eerder klaar. Inmiddels maken de providers allemaal gebruik van meerdere frequenties voor 4G, zodat je zowel op korte als op langere afstand van de mast toch dekking hebt. De uitrol bij T-Mobile is blijkbaar langzamer gegaan dan verwacht, want eigenlijk was het plan om halverwege 2014 al een landelijk dekkend 4G-netwerk te hebben. Voor het einde van dit jaar hoopt de provider een dekking van 99 procent te kunnen realiseren.

Bekijk ook

Is jouw (oudere) iPhone of iPad geschikt voor 4G-netwerken?

Mobiel internetten doe je tegenwoordig via het 4G-netwerk. Het 3G-netwerk zal bij steeds meer providers worden uitgeschakeld en daarom is het belangrijk om te weten of jouw iPhone voor 4G geschikt is. In dit artikel lees je er alles over.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2015 om 9:31
Onderwerpen
,
Categorie
Providers

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.