Apple TV Remote met gamecontroler Steelsseries.

Apple TV 4 werkt (voorlopig) met maximaal twee gamecontrollers tegelijk

De huidige Apple TV 4 kan maar twee MFi gamecontrollers tegelijk verbinden. Ontwikkelaars kunnen daardoor nog geen partygames en andere multiplayer-games maken.

Het lijkt erop dat de Apple TV 4 aanvankelijk maar met twee Bluetooth gamecontrollers tegelijk verbinding kan maken. Dat kan in de toekomst hopelijk gaan veranderen. De website TouchArcade vertelt dat ze werden benaderd door een ontwikkelaar, die een partygame wil maken die met 8 spelers tegelijk te bedienen is. Hij kocht flink wat MFi-controllers om te testen, maar kwam erachter dat de Apple TV 4 momenteel maar met twee externe Bluetooth-apparaten verbinding maakt.

Apple TV Remote met gamecontroler Steelsseries.

Apple TV 4: maximaal 3 spelers

Aanvankelijk ontstond de indruk dat het wel eens aan de MFi-controllers zelf zou liggen. Maar nadat een andere ontwikkelaar het probeerde met MFi-controllers van verschillende merken, bleek dat ook daar de limiet op 2 Bluetooth-apparaten lag. Gelukkig kun je de game ook nog via de Siri Remote bedienen, zodat je in totaal met z’n drieën kunt spelen. Zodra je een extra controller probeert aan te sluiten, zal een andere worden losgekoppeld. Hopelijk kan Apple dit gaat oplossen in een software-update, voor dat de Apple TV beschikbaar komt voor het publiek. Het betekent overigens wel, dat ontwikkelaars die nu alvast een Apple TV 4 hebben, er nog geen games voor meer dan 3 spelers voor kunnen ontwikkelen.

Apple schrijft op de eigen website overigens wel over multiplayer-games waarbij ze de indruk wekken dat de hele familie kan meedoen:

Imagine apps that turn your living room into a fitness studio or a classroom. Or multiperson experiences that redefine family game night. We can’t wait to see where developers take this.

TouchArcade merkt ook dat het ook aan een langlopende bug met MFi-controllers zou kunnen liggen, die al speelde bij games voor op iPhones en iPads. Daardoor kon je ook niet meer dan twee dezelfde controllers met een iOS-apparaat verbinden. Bij iOS valt dat probleem minder op, omdat het niet zo vaak gebeurt dat je met meer dan twee mensen een game op de iPhone wilt spelen. Maar het zou vreemd zijn als Apple ook bij de Apple TV vereist dat je alleen kunt spelen met een mix van controllers van verschillende merken. Wordt vervolgd…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2015, 8:42
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.