family-sharing

Apple toont voortaan ‘Delen met gezin’ in App Store

Family Sharing (Delen met gezin) wordt voortaan getoond bij apps in de App Store. Met deze functie kun je eenmaal gekochte apps met het hele gezin delen.

family-sharingApple is begonnen met het tonen van informatie over ‘Delen met gezin’ in de App Store. De functie houdt in, dat je een lijst met eerder gekochte apps binnen een gezin kunt uitwisselen, ook als iedereen een ander iTunes-account gebruikt. We hebben dit eerder uitgelegd in een uitgebreid artikel over Family Sharing, de Engelse benaming van de functie. Apple geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om niet mee te doen aan gezinsdeling; in dat geval zal ieder gezinslid de app zelf moeten kopen.

‘Delen met gezin’ is nog niet geactiveerd voor gebruikers, maar er is wel te zien dat Apple stappen neemt om alles voor te bereiden voordat iOS 8 en Yosemite beschikbaar komen. Als de eerder genoemde datum van 9 september klopt, heeft Apple nog precies een maand om alles af te ronden.

family-sharing-app-store

‘Delen met gezin’ werd aangekondigd tijdens de WWDC 2014, samen met iOS 8 en Yosemite. Het stelt gezinnen in staat om met maximaal zes personen apps, boeken, muziek, films en andere iTunes-content eenmalig aan te schaffen en te downloaden op alle apparaten binnen het gezin. Voorwaarde is dat voor alle iTunes-accounts dezelfde creditcard wordt gebruikt. Je kunt er ook foto’s, video’s, een agenda en herinneringen mee delen zodat het een soort gezinsorganizer wordt.

‘Delen met gezin’ is al te vinden bij de instellingen van iCloud in de eerdere iOS 8 bèta’s. Ook op de Apple TV is de functie al aangetroffen.

Via: iFun.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2014, 20:36
Categorie Apple
Onderwerpen delen met gezin, family sharing, kinderen, ouders

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.