Survivalgids: zo overleef je de Haagse Apple Store-opening

Op zaterdag 9 augustus gaat de Apple Store in Den Haag open. Hoe laat moet je in de rij gaan staan en wat moet je weten? Deze survivalgids helpt je op weg.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store Den Haag opening plaatOp zaterdag 9 augustus gaat eindelijk de Apple Store in Den Haag open. Een groot feest waar zoals gebruikelijk een flinke schare fans bij aanwezig zal zijn. Wil jij ook er naartoe, om het evenement mee te maken en om een gratis t-shirt te ontvangen, dan lees je in dit artikel alles wat je moet weten. Ervaren Apple-fans weten dat je volledig voorbereid moet zijn om de lange wachttijd in de rij comfortabel door te komen. Daarom een survivalgids voor de Apple Store Den Haag.

De feiten

Voordat we de beste tips en tactieken voor je op een rij zetten, is het handig om te beginnen met de simpele feiten:

Waar: Passage 39, Den Haag.
Wanneer: 9 augustus 2014.
Hoe laat: 10 uur ’s ochtends.

Dit artikel verscheen eerder op 6 augustus 2014 op iCulture. We hebben het opnieuw gepubliceerd voor mensen die op 9 augustus in de rij willen staan en nog de laatste tips en aanbevelingen willen lezen. Voor de mensen die gaan: succes!

Waarom gaan?

Een Apple Store-opening is van een heel andere orde dan een simpele winkelopening, zoals er wekelijks heel veel in Nederland plaatsvinden. Het is een feest onder Apple-fans, die samen in de rij gaan staan om de grote opening te vieren. Vroege rijzitters rekenen op een leuk extraatje: volgens Apple krijgen de eerste duizend Apple Store-bezoekers een gratis t-shirt, die je alleen die ochtend kunt bemachtigen. Door de beperkte oplage is dit een collector’s edition onder de fans. Er zijn geen koopjes of afgeprijsde artikelen, het gaat vooral om de belevenis.

Hoe kom je er?

De Passage in Den Haag bevindt zich in het centrum van de stad en is iets meer dan tien minuten lopen vanaf Centraal Station. Je kunt ook tram 3 of tram 4 vanaf het station pakken, dan ben je er binnen zeven minuten. Hoe dan ook: een reis met het openbaar vervoer lijkt de beste optie, al is het maar omdat je dan geen zorgen hebt over het zoeken van een (dure) parkeerplek. Je reis plan je uiteraard met een handige navigatie-app, zoals NS Reisplanner Xtra of 9292.

Apple Maps wandelroute Apple Store Den Haag
Wandelroute vanaf station

Kom je met de auto, dan zijn de volgende drie parkeergarages in de buurt te vinden. Ze 24 uur per dag open en je kunt hier dus ook parkeren als je bijvoorbeeld midden in de nacht arriveert:

Hoe laat moet je er zijn?

Een dag voor de opening van de nieuwe Apple Store staan er meestal al mensen in de rij. Het zijn mensen die graag als eerste bezoeker de nieuwe winkel binnen willen stappen. Het is niet noodzakelijk om al zo vroeg in de rij te gaan zitten. Ter vergelijking: vorig jaar ging de Apple Store in Haarlem open om 9:00 uur ’s ochtends, maar waren er om half 8 nog maar een stuk of dertig mensen. Pas een uur voor de opening groeide dit aantal naar meer dan honderd. Er zijn maar liefst duizend shirts aanwezig en er wordt één per klant meegegeven, dus ook als je ’s ochtends rond openingstijd aanschuift maak je nog kans op een t-shirt.

Kun je in het winkelcentrum wachten?

De Haagse Apple Store bevindt zich in de Passage. Dit overdekte winkelcentrum sluit ’s nachts de deuren, om de ochtend daarop pas om 10:00 uur 7:00 uur weer open te gaan. Dat is bij de opening van de Apple Store ook het geval. Een woordvoerder van winkelcentrum de Passage vertelde aan ons het volgende:

Ja, De Passage zal als gewoonlijk worden afgesloten en zaterdagochtend worden geopend. Er zal bewaking aanwezig zijn, er zal een rij worden gevormd aan de buitenzijde van Novotel. Dit totdat de Passage geopend wordt.

Wat moet je meenemen?

Weersverwachting Apple Store Den HaagVolgens huidige weersvoorspellingen wordt het zaterdagnacht niet heel koud: de temperatuur zal rond de 20 graden blijven steken. Je hoeft dus niet drie paar sokken aan te trekken om de kou te overleven. Dat gezegd hebbende: je zit lange tijd stil. Het kan geen kwaad een extra warme trui of een jas mee te nemen. Daarnaast is er een aardige kans op regen, dus een paraplu is zeker een aanrader. Dit is een minder groot probleem als je pas om 7:00 uur ’s ochtends in de rij gaat staan. Dan zal de Passage worden geopend en dit winkelcentrum is overdekt.

Hoe langer je in de rij wil zitten, hoe beter je moet voorbereiden. Voor een uurtje wachten heb je vrij weinig nodig naast je jas en misschien wat leuks om te lezen. Voor dat laatste heb je de iPhone toch al mee. Ga je de hele nacht doorhalen? Dan is bijvoorbeeld een campingstoel reuze handig. Houd er wel rekening mee dat je deze stoel misschien kunt kwijtraken. Vlak voor de winkel opengaat zorgt personeel ervoor dat er zo min mogelijk mis kan gaan en worden grote obstakels uit de rij gehaald. Je kunt later je kwijtgeraakte stoel weer terug proberen te vinden, maar er is geen garantie dat hij wordt bewaard. Een flesje water, een boterham of bijvoorbeeld een zak chips kunnen ook van essentieel belang zijn. Je blijft immers een nacht wakker, dus zult al snel trek krijgen. Een iPad gevuld met films en series helpt je de tijd te doden. Of nog beter: vraag een vriend of vriendin mee, zodat je iemand aan je zijde hebt.

We zien je daar!

Natuurlijk zijn wij zaterdag ook aanwezig bij de feestelijke opening van de Apple Store in Den Haag. Wellicht zien we je daar! Zo niet, dan kun je altijd onze verslaggeving van het grote feest openen. We zijn er namelijk niet alleen om een t-shirt te scoren: we zullen ook foto’s en video’s maken, zodat het voor de thuisblijvers een net zo groot feest wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.