iculture-vandaag
iCulture Vandaag
Apple Store eerste wachtenden

iCulture Vandaag: dit was vrijdag 8 augustus 2014

Vandaag op iCulture: we bezochten de Apple Store Den Haag, schreven over apps die je met één klik kunt bedienen en reviewden een oplaadstation.

Apple Store eerste wachtendenVandaag kon je op iCulture de eerste foto’s zien van de Apple Store Den Haag. We reisden vanochtend al vroeg er naartoe om foto’s te maken van het interieur. Zaterdagochtend kun je nog veel meer van ons verwachten, want dan zijn we erbij als de officiële opening plaatsvindt. De eerste wachtenden staan al in de rij en zullen de nacht in de (gelukkig overdekte) winkelpassage doorhalen. Maar we hadden ook allerlei andere artikelen, zoals een review van de Bluelounge Sanctuary, een lijst met 20 afgeprijsde productiviteitsapps en een opinieartikel over apps die je met één klik dingen laten bestellen.

Nieuws

 • We gingen binnenkijken in Den Haag, waar de stickers bij de Apple Store inmiddels van de ramen zijn gehaald.
 • De iPhone 6 krijgt wellicht geen verlicht logo, maar een krasbestendig logo van LiquidMetal zou het wel eens kunnen worden.
 • De online Apple Store krijgt een apart hoekje voor Beats-producten. Logisch, nu Apple officieel de overname heeft afgerond.
 • Apple toont de functie ‘Delen met gezin’ voortaan bij apps, zodat je weet dat je ze straks in iOS 8 met het hele gezin kunt uitwisselen, zonder extra te betalen.

Apps

 • Apps waarmee je in één klik iets kunt bestellen. Klinkt ideaal, maar toch heeft het zes jaar geduurd sinds de eerste app het aanbiedt.
 • Apple heeft 20 productiviteitsapps in de aanbiedingenbak van de App Store gegooid. Ga snel even kijken, want er zit veel moois bij!
 • De iPhone-app Range Messenger laat je chatten met mensen
 • Heel wat mannen houden niet van kleding shoppen. De iPhone-app van Outfittery boort dan ook een mogelijk interessante doelgroep aan. Jij geeft aan wat jouw kledingstijl is en Outfittery stuurt je een doos met kledingstukken. Uitkiezen maar!
 • Wat Engelse woordenboeken betreft is Dictionary.com een van de grote namen. De app heeft net een update gekregen met veel verbeteringen.
 • De teken- en schilderapp Autodesk Sketchbook is Apple’s gratis App van de Week. Meteen even downloaden!
 • Onze Game van de Week is Micromon, het beste alternatief voor Pokémon. Als Nintendo niet naar het iPhone-platform komt, pakken anderen wel die kans.

Accessoires

Rubrieken

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
IZI travel iPhone audiogids tour

 • (afgebeeld) is een veelbelovende applicatie waarin iedereen reisgidsen kan maken en uploaden voor andere gebruikers, inclusief foto’s, uitleg en audiofragmenten. De app met gidsen in Amsterdam, Barcelona, Parijs en Moskou werd deze week voorzien van een zoekfunctie op gebied, maar is helaas matig naar het Nederlands vertaald.
 • op de iPhone heeft nu een ‘ben ik geweest’ knop bij restaurant, hotels en andere plaatsen die je via de applicatie hebt bezocht. Maakt Foursquare inchecken moeilijker, daar wordt het in TripAdvisor makkelijker. Toeval? De applicatie kan je verder korting opleveren als je restaurantaanbiedingen in delen van Frankrijk en Spanje volgt.
 • De geweldige samenwerk-app voor teams en collega’s is voorzien van pushberichten voor alle teams waar je in zit en laat in het hoofdmenu zien hoeveel ongelezen berichten er in teamchats zijn. Ook werden er fouten uit de app gehaald.
 • De agenda-app Fantastical 2 voor iPad (€6,99) kreeg een update en ondersteunt nu de Dolphin-browser.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2014, 22:26
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.