Apple toont mijlpalen in ‘App Store 5 jaar’ sectie in iTunes

De App Store is 5 jaar, en dat viert Apple met een speciale Uitgelicht-sectie in iTunes waarin je gratis apps, games en mijlpalen ziet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

5 jaar App Store headerApple heeft een speciale sectie gemaakt voor het eerste jubileum van de App Store, dat woensdag plaatsvindt. Dan is de App Store 5 jaar oud. In de ochtend was al bekend dat louter indrukwekkende apps en games tijdelijk gratis worden aangeboden, zoals Infinity Blade II en Traktor DJ. Die kortingen maken deel uit van de nieuwe ‘Uitgelicht’ in de App Store op iPhone, iPad en in iTunes. De apps en games hebben elk een apart tabblad, maar Apple benadrukt ook de behaalde mijlpalen per jaar.


Je kan de mijlpalen lezen per jaar, te beginnen met de lancering in 2008 natuurlijk. De secties zijn niet zomaar verzamelingen van apps die toen baanbrekend waren, maar nemen ook op andere vlakken de geschiedenis van de App Store door. Zo zie je dat de App Store op 10 juli 2008 wordt gelanceerd in 62 landen, en dat er meteen 500 apps voor handen zijn. Het eerste miljoenensucces was er al in augustus: Super Monkey Ball van Sega was een maand na de release al 300.000 keer gedownload, en bracht meer dan 3 miljoen dollar op. Ook de release van de eerste Real Racing wordt bijvoorbeeld als een mijlpaal gezien, en hetzelfde geldt voor aantallen downloads. Hoe verder je scrollt per jaar, hoe recenter de mijlpaal.

Op iCulture zullen we verjaardag van de App Store ook niet onopgemerkt aan ons en jullie voorbij laten gaan.

5 jaar App Store iPhone 5 jaar App Store mijlpalen

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 juli 2013 om 21:07
Onderwerp
Categorie
Apple

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.