Garmin brengt iOS-navigatieprojector voor de autoruit uit

Garmin gaat een projector voor de autoruit op de markt brengen, die met iPhone, Android en Windows Phone 8 werkt. Dit komt voor 130 dollar in de zomer van 2013 op de markt.

garmin hud autoGarmin ziet dat de markt voor navigatiesystemen afbrokkelt omdat bijna iedereen een smartphone heeft. Ze zoeken daarom naar nieuwe manieren om geld te verdienen, zoals met het vandaag aangekondigde apparaat dat de routeaanwijzingen aan de binnenkant van de autoruit projecteert. Deze Garmin HUD (Heads Up Display) is geschikt voor de navigatieapps Navigon en StreetPilot en werkt op iOS, Android en Windows Phone 8. Hij is vanaf de zomer verkrijgbaar voor $130.

hud garminGarmin bouwde een heel imperium op met GPS-navigatieapparatuur voor auto’s, vaartuigen en offroad-navigatie. Maar als iedereen een smartphone op zak heeft, ga je geen honderden euro’s extra meer uitgeven voor een los navigatie-apparaat. Met alleen software verkopen loop je ook gevaar, want piraterij zorgt ervoor dat lang niet iedereen betaalt. Bovendien bieden Apple, Nokia en Google tegenwoordig gratis software aan. Met deze Garmin HUD profiteren ze van twee dingen mee: ze kunnen de hardware én de bijbehorende software verkopen, terwijl gebruikers zelf bepalen welke smartphone ze gebruiken.

De Garmin HUD is een heads up display waarbij de smartphone op je dashboard ligt. Het apparaat projecteert eenvoudige navigatiedata op een transparante film, die aan de binnenkant van de ruit is geplakt. Je krijgt huidige snelheid, maximaal toegestane snelheid en een pijl met de volgende afslag te zien. Omdat er geen gedetailleerde kaarten te zien zijn, is het idee dat je beter geconcentreerd op de weg kunt kijken, zonder steeds op je smartphone te hoeven kijken. De projector kan ook vertragingen, ongevallen en flitscamera-locaties laten zien. Zodra het donker wordt schakelt de projector automatisch over naar nachtstand.

garmin hud breed

hud-lifestyle-1De Garmin HUD krijgt data via een Bluetooth-verbinding. Wil je niet de transparante film op de voorruit plakken, dan kun je ook een reflectorlens aan de projector bevestigen. Er wordt rekening gehouden met fel zonlicht, zodat je ook in tropische oorden de aanwijzingen goed kunt aflezen. Het apparaat heeft een levertijd van 5 tot 8 weken als je via de Amerikaanse shop van Garmin bestelt. De Nederlandse Garmin-shop staat nog bomvol met ouderwetse navigatiesystemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2013, 18:12
Categorie iOS
Onderwerpen garmin, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.