‘Apple-televisie met 65-inch 4K-scherm eind 2014 op de markt’

Apple zal eind 2014 een Apple-televisie met een 65-inch 4K-scherm op de markt brengen, aldus Advanced Research-analist Masahiko Ishino.

Apple iTVDe laatste geruchten wijzen er op dat we vanavond geen Apple-televisie tijdens het Apple-evenement vanavond mogen verwachten. In plaats daarvan zou Apple zich voor nu nog even richten op een nieuwe versie van de Apple TV-settopbox. Advanced Research-analist Masahiko Ishino is er echter van overtuigd dat Apple’s televisie in 2014 dan toch echt op de markt zal komen, zo vertelt hij aan Bloomberg. Op basis van anonieme bronnen durft de analist te stellen dat Apple werkt aan televisies tussen de 55- en 65-inch die 4K-resoluties ondersteunen.

We moeten volgens Ishino nog wel even wachten op de televisies: Apple zou ze pas eind 2014 op de markt willen brengen. De Apple iTV krijgt een randloos ontwerp volgens de aangehaalde bronnen. Omdat de Apple-televisie volgens Ishino pas over zo’n lange tijd op de markt komt, bestaat er een kans dat de analist er uiteindelijk naast zit: met een zo ver van ons verwijderde datum is er altijd een kans dat problemen in de productieketen of een strategische bedrijfswissel voor uitstel zorgen, of dat de tv juist eerder op de markt komt. De nieuwe beweringen wijzen er echter wel op dat Apple vermoedelijk nu de tv-plannen voor 2014 aan het uitstippelen is.

De geruchtenmolen wijst al vrij lange tijd op een Apple TV, waar door sommigen naar wordt verwezen als de iTV. Apple zou een televisie die draait op iOS willen aanbieden, om zo de tv-markt proberen te veroveren. Apple biedt al langer de op iOS gebaseerde Apple TV aan, een settopbox die je via HDMI op je tv aansluit en gebruikt voor AirPlay en online streamingdiensten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2013, 12:07
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.