Programmeer-cursus

Kinderen leren programmeren met gratis Apple Store workshops

Apple viert de Comptuer Science Education Week met gratis workshops. Hiermee kunnen kinderen vanaf zes jaar een uur lang kennis maken met programmeren.

Programmeer-cursus

Volgende week is het Computer Science Education Week, en dat laat een groot computerbedrijf als Apple natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Om kinderen van zes jaar en ouder kennis te laten maken met programmeren, worden er workshops georganiseerd. Ook in de Nederlandse Apple Stores.

De Hour of Code-workshops op donderdag 10 december doen precies wat de naam doet vermoeden: een uur lang krijgen kinderen de beginselen van het programmeren uitgelegd.

De workshop wordt in alle Nederlandse Apple Stores (Haarlem, Den Haag, Amsterdam) gegeven op verschillende tijdstippen. Zo kun je je nu nog inschrijven voor 16:30, 18:00 en 19:30 uur om deel te nemen aan de workshop. Inschrijven kan op de website van Apple, waar op een speciale pagina meer informatie over de Computer Science Education Week te vinden is.

Computer Science Education Week in Apple Stores

Met de workshop steunt Apple Code.org, die de Computer Science Education Week organiseert. Ook in de rest van de wereld staan de Apple Stores in de periode tussen 7 en 13 december in het teken van programmeren en coderen. Zo komt de medeoprichter van Code.org in New York een presentatie geven. Ondernemer Jacqueline Rossi komt naar de Apple Store in Brussel een educatieve app presenteren.

Apple organiseert wel vaker workshops in de Apple Store. Zo stonden Apple’s winkels onlangs nog in het teken van speciale workshops waarin kinderen leerden om filmpjes en (kerst)kaarten te maken voor de feestdagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2015, 14:47
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple store, programmeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.