Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Yahoo Weer, hooikoorts-apps, Examengids en meer

Deze week in de iPhone App Gemist: de prachtige weerapp Yahoo Weer, MyMobistar, Examengids, VaarWater 2 en veel nieuwe muziekapps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Drawnimal tekeningIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week een concurrent voor Google Now, vier nieuwe muziekapps, een test van apps die helpen bij hooikoorts, MyMobistar en nog veel meer.


AG Drawnimal iPhoneDrawnimal – eg je de iPhone op een stuk papier en start je iPhone-applicatie Drawnimal op, dan kun je rond de iPhone heen tekenen om een dier te maken. Zo maken kinderen van je iPhone een fantasiebeest dat ze de getoonde staart en poten kunnen geven, of kunnen voorzien van een zelfbedacht lijf. Drawnimal is vooral bedoeld voor kinderen die op papier willen tekenen. De iPhone-app is voorzien van drie verschillende hoofdjes (een alligator, beer en kat) die allemaal ook een andere animatie laten zien als je op ze tapt.
Downloaden: Drawnimal (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG Beat.FM iPhoneBeat.FM – Aan het weer zal het niet meer liggen: nu wordt het echt leuk om buiten hard te lopen, te fietsen, joggen of waar je je tijd ook graag mee doorkomt. Beat.FM is een iPhone-app die ervoor zorgt dat je dat niet constant onder dezelfde muziek hoeft te doen. De applicatie van de makers van de radiozender-app iTuner Radio laat je met een veeg over het scherm kiezen tussen een verschillende songtempo’s. De app start vervolgens nummers in die voldoen aan je Beats Per Minuut van voorkeur.
Downloaden: Beat.FM (€0,89 ter introductie, iPhone, iOS 4.3+)

AG Examengids iPhoneExamengids – Het duurt nog een maand. Dan vindt het eerste schoolexamen plaats op 13 mei, waarbij vwo begint aan Nederlands, havo aftrapt met Management & Organisatie en vmbo zich buigt over Frans. Als examenleerling zal je dus zo’n beetje in de startblokken staan om een grote hoeveelheid leerstof tot zich te nemen, en daarom is de timing van de iPhone- en iPad-app Examengids uitstekend. De nieuwe Nederlandse applicatie van Tim van Elsloo zet de examens van vorige jaren op een rij, op elk niveau en voor elk vak. Zo kan je alvast oefenen.
Downloaden: Examengids (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

AG VaarWater 2 iPhoneVaarWater 2 – ‘De TomTom van de Amsterdamse grachten’. Dat is de insteek van VaarWater 2, een nieuwe iPhone-app van Stichting Waternet die het varen in onze hoofdstad wil veraangenamen met een grote hoeveelheid informatie. De applicatie is de opvolger van VaarWater, die vooral een opsomming van voorzieningen langs het water in kaart bracht. Deel twee is meer een hulp voor tijdens het varen: nu al navigeert de app je van boei naar boei, maar daar komen in de loop van de tijd meer functies bij.
Downloaden: VaarWater 2 (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Triage e-mail iPhoneTriage – Een tijd lang was het volkomen stil rond mailapps op de iPhone, maar die stilte is doorbroken met de komst van Mailbox. De applicatie maakte het swipen om mails te archiveren of als todo te markeren groot. Dat de nieuwe gedachte ‘toewerken naar een lege inbox’ aanslaat, was vorige week al te merken aan de nieuwe mailapp Mail Pilot en nu is er alweer een nieuwe applicatie waarin swipen belangrijk is. Triage pakt mail nog simpeler aan dan in andere apps: je ziet al je nieuwe berichten op een stapeltje en per bericht bepaal je met een veeg wat je ermee wilt doen.
Downloaden: Triage (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

AG Notabli iPhoneNotabli – Het idee is er al op de kindercrèche: begeleiders die betrokkenen op de hoogte houden van de ontwikkelingen van hun kind, inclusief foto’s. Maar nu trekt een nieuwe iPhone-app het idee naar een nog persoonlijkere kring. Met Notabli kunnen ouders foto’s en updates van hun kinderen plaatsen, en geïnteresseerden uitnodigen om de updates en foto’s te bekijken. De applicatie onthoudt het aantal momenten en mijlpalen per kind.
Downloaden: Notabli (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG MyMobistar iPhoneMyMobistar – MyMobistar is de naam van de officiële app van de Belgische telecomprovider Mobistar, waarmee je ziet hoeveel dataverkeer, belminuten en sms’jes je nog kan gebruiken in een maand. De app werkt vanzelfsprekend alleen voor klanten van de provider. In de applicatie kan je je verbruik volgen, waarbij je apart in een kader ziet hoeveel euro je al buiten je bundel hebt uitgegeven. Eveneens tref je een overzicht van de laatste zes facturen.
Downloaden: MyMobistar (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG AutoWeek.nl iPhoneAutoWeek.nl – AutoWeek heeft een nieuwe applicatie gekregen op de iPhone, maar die verschilt amper van de al langer bestaande app die voorhanden was in de App Store. De nieuw uitgebrachte app is te herkennen aan de naam AutoWeek.nl in plaats van AutoWeek, en staat in de App Store onder de ontwikkelaarsnaam Sanoma Media en niet langer Sharewire BV. De grootste verandering in de applicatie, is dat AutoWeek.nl nu is geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5. Er is ook een fout ingeslopen.
Downloaden: AutoWeek.nl (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Bikemap iPhoneBikemap – iPhone-applicatie Bikemap heeft een nieuwe versie in de App Store, die gebruikers opnieuw moeten downloaden als ze de app willen gebruiken. Van gigantische veranderingen is alleen geen sprake: de interface van Bikemap is bijvoorbeeld nagenoeg identiek gebleven. Grote nieuwkomer is de mogelijkheid om je fietstochten op te nemen, zodat je routes kunt delen met je vrienden op Bikemap.net. Daarmee is het opeens een stuk makkelijker om zelf routes voor Bikemap te maken.
Downloaden: Bikemap (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

AG Yahoo Weer iPhoneYahoo! Weer – Yahoo, al jaar en dag de leverancier van de gegevens van Apple’s weerapp op de iPhone, heeft nu zelf een applicatie voor het weer uitgebracht voor de telefoon. Mocht je standaardapp van Apple nog gebruiken ondanks het gigantische aanbod van weerapps, dan kan het zijn dat je alsnog wil overstappen. Yahoo! Weer (Yahoo! Weather in buitenlandse App Stores) ziet er prachtig uit, laat veel gegevens overzichtelijk zien en is voorzien van een regenkaart op locatie.
Downloaden: Yahoo! Weer (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG YoWindow iPhoneYoWindow – De iPhone is een nieuwe weerapp rijker, die je voor 89 cent kan downloaden. YoWindow maakt van hetzelfde principe gebruik als Solar Weather: je veegt met je vinger over het scherm om het weerbeeld van de dag te zien. Hoe verder je veegt, hoe later het op de dag is. Aan de geanimeerde achtergrond zie je zo hoe laat de zon onder gaat, wanneer het gaat regenen en of het bewolkt wordt – of dat je een blauwe hemel kan verwachten.
Downloaden: YoWindow (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

AG Felix nieuws iPhoneFelix – De naam Felix kennen we al als een app voor App.net. Maar de Felix-app die we hier gaan bespreken is anders: het is een app van Nederlandse bodem, die als doel heeft om ons door de crisis te helpen. De app bevat daarom vooral vrolijk en positief nieuws. Bob de Graaf, de ontwikkelaar van deze app, kreeg in het verleden wel eens kritiek op het uiterlijk van zijn apps, zoals Toepen en Biosagenda. Bij Felix heeft De Graaf goed gekeken naar de nieuwste designtrends en een mooie app gemaakt, die deze keer wél de goedkeuring van de designpolitie kan wegdragen.
Downloaden: Felix (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Osito iPhoneOsito – Terwijl Google Now nog altijd op zich laat wachten, is er nu een andere persoonlijke assistent-app op de iPhone uitgekomen. Osito wil je helpen op basis van de gegevens die je deelt met de applicatie. Op basis van je locatie, agenda, e-mail en je dagelijkse routine, verstuurt de app pushberichten en toont hij informatie die je nodig kan hebben. Heb je een afspraak? Dan laat de applicatie weten wanneer je moet vertrekken, rekening houdend met het verkeer op de weg. En zo zijn er meer voorbeelden van hulp voorhanden – maar het is de vraag in hoeverre de app al in Nederland en België werkt.
Downloaden: Osito (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG OpenSignal iPhoneOpenSignal – Waardeloos bereik? Met de nieuwe iPhone-app OpenSignal zie je waar je naartoe moet lopen om wel te kunnen profiteren van een goede verbinding. De gratis applicatie heeft een dekkingskaart waarmee je kan zien hoe het bereik van 2G, 3G en 4G op locaties is en laat je bovendien schakelen tussen T-Mobile, Vodafone en KPN om te zien of het handiger is om over te stappen. OpenSignal heeft ook een snelheidstest aan boord, zodat je op Wi-Fi of een mobiele verbinding kan nagaan wat je download- of uploadsnelheid is.
Downloaden: OpenSignal (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Dark Sky Meter iPhoneDark Sky Meter – “Lichtvervuiling is een groeiend probleem. Door het kunstmatige licht kun je de sterrenhemel in Nederland al bijna niet meer zien. De melkweg is zo goed als onzichtbaar. Ook dieren raken gedesorienteerd.” Zo opent ontwikkelaar Norbert Schmidt zijn mail aan iCulture. Hij bouwde daarom de applicatie Dark Sky Meter. Je legt je hand op de camera, haalt hem eraf, houdt de iPhone boven je hoofd en richt hem naar de lucht. Zo leg je vast hoe helder of troebel de sterrenhemel boven je is.
Downloaden: Dark Sky Meter (€4,49, met kaart en voorspelling, iPhone, iOS 5.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.