iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: NRC Digitale Editie in Kiosk, Yahoo Mail, reken-apps en meer

Deze week in de iPad App Gemist vier reken-apps, online ruimtesimulatie Vendetta Online, een nieuwe Microsoft Office-verwerker en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NRC Handelsblad Digitale Editie iPad iPhoneElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week nemen we vier apps om mee te leren rekenen onder de loep, schrijven we over twee totaal verschillende applicaties omtrent het Rijksmuseum en zijn er twee nieuwe schrijfapps die de moeite waard zijn.


Aap en Mol in het Rijksmuseum – ‘Aap en Mol in het Rijksmuseum’ is een nieuw prentenboek voor kinderen, dat inspeelt op de actualiteit. Sinds dit weekend is het Rijksmuseum weer geopend en dat betekent dat heel wat mensen nieuwsgierig zijn en een kijkje willen nemen – ook kinderen! Er waren al apps als Rijksquiz, Rijksmuseum Collectie en Rijksmuseum voor volwassenen. Aap en Mol in het Rijksmuseum‘ is helemaal afgestemd op kinderen en koppelt er een spannend verhaal aan. Mol graaft een gang en komt per ongeluk in het Rijksmuseum terecht. Dat moet zijn beste vriend Aap zien! Ze lopen langs de prachtigste kunstwerken totdat opeens…
Downloaden: Aap en Mol in het Rijksmuseum (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

Rijksmuseum Muse – Het Rijksmuseum is weer open en dat betekent dat we een berg nieuwe apps kunnen verwachten. Ontwikkelaar Glimworm IT dook op de Rijksmuseum API en komt nu op de proppen met de Rijksmuseum Muse. Dit is een app waarmee je de collectie van het Rijksmuseum kunt doorzoeken en een persoonlijk mobiel museum kunt aanleggen. Je zoekt een kunstwerk, maar kan niet op de naam komen en weet ook niet meer precies wie de kunstenaar is?
Downloaden: Rijksmuseum Muse (€2,69, iPad, iOS 5.0+)

QuickPlan – QuickPlan is een app om projecten te plannen. De app kost €2,69 dus verwacht geen app die vergelijkbaar is met honderden euro’s kostende desktopsoftware. Maar je kunt er toch behoorlijk ingewikkelde projecten mee beheren. Voor het weergeven van de projectplanning gebruikt de app de bekende Gantt-grafieken. Met swipe-bewegingen blader je door het project heen, waarbij je ook per taak de outline, tijdsduur, volgorde van taken, starttijd en deadline kunt bekijken.
Downloaden: QuickPlan (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

HopTo – iPad-applicatie hopTo belooft een alternatieve methode waarop je Office-documenten kunt openen en bewerken op je iPad. De app is een welkome toevoeging, met de officiële versie van Office mogelijk uitgesteld tot eind 2014. De app is alleen niet zomaar door iedereen te gebruiken: hopTo maakt net als Mailbox gebruik van een wachtrij, waardoor je eerst zo’n vijf uur in de rij moet staan.
Downloaden: hopTo (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Gini – Gini is een nieuwe iPad-app waarmee je je creativiteit de vrije loop kunt laten. De app is geschikt voor bedrijfsleven en IT, maar ook voor creatieve beroepen. Via de interface beoordeel je de sterke en zwakke punten van een idee of concept, zodat je betere beslissingen kunt nemen. De makers hebben daarbij een aanpak bedacht die het genereren van nieuwe ideeën stimuleert. De app richt zich niet op productiviteit en het in kaart brengen van taken en projecten, zoals projectmanagement-apps doen. In plaats daarvan richt Gini zich op nieuwe ideeën, die je op een soort schietschijf kunt uittekenen. Vervolgens kun je erop schieten, door in de cirkels rondom het idee aan te geven hoe het op verschillende aspecten scoort.
Downloaden: Gini (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

NRC Digitale Editie – NRC heeft een update gegeven voor haar iPad- en iPhone-applicatie NRC Digitale Editie, waarmee je de krant van papier kan lezen op het touchscreen. De update zorgt ervoor dat de krant voortaan in de Kiosk van Apple zelf is op te halen elke ochtend, en niet langer in een losse applicatie. De app kan daardoor elke ochtend middag automatisch de krant klaarzetten zodat je niet meer hoeft te wachten op het downloaden in de ochtend. De update komt wel met een waarschuwing. NRC geeft die melding zelfs aan in CAPS LOCK in de App Store-omschrijving: artikelen die je eerder had opgeslagen en bewaard als je favoriete artikelen in de applicatie, zijn na de update verdwenen.
Downloaden: NRC Digitale Editie (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Ghostwriter – De App Store heeft er met Ghostwriter weer een minimalistische tekstverwerker bij. Ghostwriter toont enkel een tekstveld en daarboven een zwarte balk, zodat je enkel op de tekst hoeft te richten. De app kan ook nog eens worden gekoppeld aan iCloud en Dropbox, zodat je teksten makkelijk kunt synchroniseren met andere iOS-apparaten of computers.
Downloaden: Ghostwriter (€4,49, universeel, iOS 6.1+)

Yahoo! Mail – Yahoo heeft haar mailapplicatie voor de iPhone universeel gemaakt en daarmee ook geoptimaliseerd voor de iPad en iPad mini. Het is de belangrijkste vernieuwing van Yahoo! Mail 1.5, maar er zijn meer grote vernieuwingen. Zo is er nu een leesmodus: een stand waarin je e-mails in volledig scherm leest, zonder de opsmuk van je inbox en andere mappen. De leesmodus is uitermate geschikt voor opgemaakte mails zoals nieuwsbrieven, zodat die ook goed leesbaar zijn op het scherm van de iPad mini. Volgens Yahoo moet de functie het gevoel oproepen dat je door een tijdschrift bladert.
Downloaden: Yahoo! Mail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Vendetta Online – De belofte van Vendetta Online is groot: deze ruimteschietgame laat je met potentieel honderden andere spelers tegelijkertijd door het universum heen vliegen. Hierdoor kun je allianties smeden, op jacht gaan naar anderen en handelen zodat je nieuwe schepen kunt bouwen. Daarmee probeert Vendetta Online het ruimterollenspel te zijn dat Eve Online al op de pc en Mac is. Vendetta Online is op iOS beperkt tot de iPad 2 en later. Een iPhone-versie van de game is niet beschikbaar.
Downloaden: Vendetta Online (€0,89, in-app abonnement, iPad, iOS 5.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.