apple-store-lille-zwarte-schutting

Apple Store Lille: lekker dichtbij voor Belgische Apple-fans

In Lille opent in november 2014 de dichtstbijzijnde Apple Store voor Belgische Apple-fans. De winkel is een uur rijden vanaf Brugge en Gent.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-store-lille-zwarte-schuttingBelgische Apple-fans hebben iets om naar uit te kijken. In november opent de Apple Store Lille, een locatie die voor veel Belgen dichterbij is dan de Apple Store Den Haag. Zwarte schuttingen rondom de winkel maken inmiddels duidelijk dat het om een Apple Store gaat.

Lille (of Rijsel, zo je wilt) bevindt zich in het noordelijkste puntje van Frankrijk. Vanuit Brugge en Gent ben je er binnen een uur rijden, vanuit Kortrijk in nog geen halfuur. Vergelijk dat maar eens met de rit naar Den Haag, waar je vanuit de meeste Belgische steden twee uur of langer naar onderweg bent. Alleen inwoners van Antwerpen zitten met een dilemma: het anderhalf uur rijden naar Lille of Den Haag, verschil in reistijd is er nauwelijks.

De winkel is te vinden op de Rue Faidherbe en is relatief groot. Het vloeroppervlak bedraagt 1400 vierkante meter, waarvan 900 vierkante meter zal worden gebruikt voor de verkoop. Foto’s van het pand maken duidelijk dat het verrasssend veel lijkt op de Apple Store in Amsterdam. We vermoeden dat het pand in dezelfde periode is gebouwd:

lille-apple-store

Een foto op Wikipedia uit 2009 maakt duidelijk dat er eerder een apotheek en parfumerie was gevestigd:

Lille_Rue_Faidherbe

De winkel gaat vermoedelijk eind november open en is dan de 18e Apple Store in Frankrijk. Voor de meeste Belgische Apple-fans is het de dichtstbijzijnde Apple Store om straks nieuwe iPhones en iPads te halen, behalve wanneer je in het oosten van het land (omgeving Hasselt) woont. Zelfs voor Nederlandse fans kan het een aantrekkelijk alternatief worden als je bij de verkoopstart van de iPhone niet naar Parijs wilt doorrijden (of gewoon zin hebt in een weekendje weg).

De winkel in Lille is één van de 25 nieuwe Apple Stores die Apple van plan is om in het fiscale boekjaar 2015 te openen. De meeste bevinden zich buiten de Verenigde Staten. Zo zijn er geluiden dat er een Apple Store staat gepland in de Verenigde Arabische Emiraten. Het moet de grootste Apple Store ooit worden.

Tipgever: Robbie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2014, 9:39
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, frankrijk

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.