kpn bol

KPN introduceert clouddienst-app KPN Up voor iPhone en iPad

KPN Up is de cloudopslag-app van KPN voor de iPhone en iPad. Met de gratis applicatie kunnen klanten minimaal 5GB online opslaan.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

KPN Up cloudopslag app iPadKPN heeft een applicatie voor haar clouddienst uitgebracht voor de iPhone en iPad. Met KPN Up kunnen mensen met een thuisverbinding van KPN bestanden online opslaan en gebruiken. Standaard krijg je als klant 5GB opslagruimte, maar klanten met een glasvezelverbinding starten met 25GB. Tegen betaling kan je de ruimte uitbreiden tot 150GB. KPN zet hoog in op de veiligheid van de app.

De telecomprovider maakt daarvoor gebruik van de beveiliging en cloudopslag van F-Secure in Finland. F-Secure bracht eerder ook al een beveiligde VPN-internetverbinding-app uit voor de iPhone. Beveiligde verbindingen zijn al tijden een specialisme van het bedrijf. Inloggen in KPN Up kan alleen met je KPN-gebruikersnaam en wachtwoord.

KPN Up voor de iPhone en iPad ondersteunt ook automatische backup, waarbij je handmatig kan aangeven dat je foto’s, video’s en/ of contactpersonen worden bijgewerkt. Dat betekent ook dat foto’s en video’s die wel op je iDevice staan en nog niet in de cloud, automatisch worden geüpload naar KPN Up.

KPN Up iPhone cloudopslag app 320 KPN Up iPhone foto overzicht 320

Qua presentatie is de applicatie lekker overzichtelijk. Er zijn aparte submappen voor afbeeldingen, video’s, muziek, documenten, berichten, contactpersonen en overige bestanden. Foto’s en video’s worden bovendien als thumbnails getoond. De applicatie is overigens een Nederlandse interpretatie van F-Secure’s eigen cloudapp Younited by F-Secure (App Store-link).

De iOS-app van KPN Up heeft wat langer op zich laten wachten dan aangekondigd. Eind september publiceerde KPN al een persbericht waarin ze stelde dat de KPN-app beschikbaar was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:33
Categorie Apps
Onderwerpen cloud, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.