Apple Store Leidseplein heeft glazen trap en piramidedak, half februari 2012 open

De Apple Store aan het Leidseplein gaat half februari open en is voorzien van een glazen trap en glazen piramidevormig dak. De glazen trap is momenteel te zien, omdat de beschutting rondom de Apple Store is weggewaaid.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-store-trapApple is druk bezig om de laatste hand te leggen aan de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam. De winkelmedewerkers zijn op cursus gestuurd en de bouwvakkers zijn na het slopen begonnen met het inrichten van de winkel. iPhoneclub ontving vannacht diverse tips van mensen die tijdens het uitgaan iets interessants hadden gezien: door de harde wind was een deel van de beschutting rondom de toekomstige Apple Store weggewaaid. Daardoor kreeg je een bijna onbelemmerd zicht op de kenmerkende glazen trap, die in veel Apple Stores aanwezig is. Zo ook in de Apple Store aan het Leidseplein, die volgens meerdere tipgevers van iPhoneclub half februari open gaat.


Eén van de aanwijzingen dat de opening half februari is gepland, is afkomstig van een bedrijf dat vanaf half februari logistieke diensten voor de winkel gaat verzorgen. Die dienstverlening is alleen van belang als de winkel volledig operationeel is. Ook zijn de toekomstige medewerkers inmiddels op training gestuurd. De training vindt plaats in het Hilton-hotel in Amsterdam. De datum 18 februari klinkt daarbij regelmatig, al hebben we daar geen definitieve bevestiging van.

Update: Inmiddels is duidelijk dat de medewerkers van de toekomstige Apple Store op 18 februari vrij zijn, waardoor een opening op 18 februari niet meer realistisch is.

Dankzij onze collega’s van One More Thing, die er overigens zelf nog niets over hebben gepubliceerd, weten we dat de Apple Store aan het Leidseplein is voorzien van een glazen piramidevormig dak (zoals bij het Louvre). Dit is te zien vanuit de kantoren van ABN Amro, die in hetzelfde pand gevestigd zijn. We hebben hier helaas geen duidelijke foto’s van, maar onderstaande foto’s spreken voor zich wat de glazen trap betreft. De winkel zal twee verdiepingen beslaan. Apple’s Benelux-hoofdkwartier is al een paar jaar op een hogere etage in hetzelfde gebouw gevestigd.

apple store leidseplein
Fotocredits: @kriebel

apple-store-amsterdam
Fotocredits: @geertsam

apple-trap-geertsam
Fotocredits: @geertsam

glaskap
Fotocredits: @onemorething

Veel dank aan onze tipgevers: @cinemonkey, @geertsam, @arnoldvsabben en bronnen die niet met naam genoemd willen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
89 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.