Absinthe: jailbreak iPhone 4S en iPad 2 nu ook op Windows (jailbreak)

Het Chronic Dev Team heeft zojuist de Windows-versie van de jailbreaktool GreenPois0n Absinthe uitgebracht. Met GreenPois0n Absinthe is het mogelijk om de iPhone 4S te jailbreaken op iOS 5.0 en 5.0.1 (zowel 9A405 als 9A406) en de iPad 2 op iOS 5.0.1.

GreenPois0n AbsintheHet Chronic Dev Team heeft zojuist de Windows-versie van de jailbreaktool GreenPois0n Absinthe uitgebracht. Met GreenPois0n Absinthe is het mogelijk om de iPhone 4S te jailbreaken op iOS 5.0 en 5.0.1 (zowel 9A405 als 9A406) en de iPad 2 op iOS 5.0.1. Een versie van Absinthe voor Mac OS X was al langer beschikbaar. De iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad zijn sinds december 2011 te jailbreaken op iOS 5.0.1 met redsn0w.

Absinthe: Chronic Dev Team & iPhone Dev Team

Jailbreak iPhone 4S op iOS 5.0.1Om de jailbreak uit te voeren wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de backup- en restore-functionaliteit van iTunes, waardoor er nog onvoorziene problemen op zouden kunnen treden. Maak voordat je de jailbreak uitvoert daarom een volledige backup van je belangrijkste gegevens. Om Absinthe te kunnen gebruiken mag je geen passcode hebben ingesteld voor je backup in iTunes en geen VPN op de iPhone 4S of iPad 2.

Het iPhone Dev Team heeft naast GreenPois0n Absinthe ook de Corona injector CLI (Command Line Interface) uitgebracht waarmee de jailbreak door gevorderde gebruikers handmatig stap voor stap uitgevoerd kan worden. De readme.txt bevat voorbeelden hoe de tool gebruikt kan worden. Binnenkort zal de functionaliteit waarmee de iPhone 4S en iPad 2 te jailbreaken zijn ook worden toegevoegd aan de bekende jailbreaktool redsn0w.

Absinthe: update naar iOS 5.0.1 nu het nog mogelijk is

iOS 5.1 niet kwetsbaar voor AbsintheGebruikers die momenteel nog gebruik maken van een oudere iOS-versie en een jailbreak uit willen voeren wordt aangeraden te updaten naar iOS 5.0.1 nu dat nog mogelijk is. De kwetsbaarheden waar gebruik van wordt gemaakt om de jailbreak te realiseren zijn namelijk niet meer aanwezig in iOS 5.1. Alleen gebruikers van een iPhone 4S die hun toestel softwarematig willen unlocken wordt aangeraden eventueel te downgraden naar de 9A405-versie van iOS 5.0.1, omdat er in deze firmwareversie gebruik gemaakt wordt van een oudere basebandversie (modemfirmware) en deze mogelijk binnenkort te unlocken zal zijn.

Normaliter alleen mogelijk om naar de laatste firmwareversie te herstellen. Hoewel het nog wel mogelijk is om de unieke handtekening (SHSHs) van iOS 5.0.1 voor een iPhone 4S of iPad 2 op te slaan met TinyUmbrella, is het (nog) niet mogelijk om met behulp van deze SHSHs naar iOS 5.0.1 te herstellen op een iPhone 4S of iPad 2 met 3G. Het downgraden naar de 9A405-versie van iOS 5.0.1 is op dit moment nog steeds mogelijk op de iPhone 4S.

Absinthe: ‘Error establishing a database connection’ (update)

Error Establishing A Database ConnectionOm de jailbreak succesvol uit te voeren zal je na het gebruik van GreenPois0n Absinthe op de computer ook nog de webclip op de iPhone 4S moeten openen. Als je vervolgens de melding “Error establishing a database connection” te zien krijgt op de iPhone 4S of iPad 2, wordt aangeraden om in het menu Instellingen de optie VPN in te schakelen. Absinthe vereist dat je zelf op dat moment geen andere VPN in hebt gesteld. Nadat je de VPN verbinding inschakelt hoor je een foutmelding te krijgen en zal je iPhone 4S of iPad 2 rebooten. Als je geen foutmelding krijgt moet je Absinthe opnieuw uitvoeren op de computer. Nadat de jailbreak is uitgevoerd kan desgewenst een andere VPN worden toegevoegd.

Doneren aan de groep hackers die de Absinthe jailbreak hebben gemaakt is mogelijk via Paypal.
GreenPois0n Absinth is beschikbaar via de blog van het Chronic Dev Team. Downloaden kan hier: Absinth voor Windows (zip).
Voor hulp bij het gebruik van GreenPois0n Absinthe kun je terecht op het iCulture forum. Je kunt de auteur van dit artikel ook direct vragen stellen: @paulpols

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.