Apple Store Beijing gesloten na chaotische iPhone-verkoop

De Apple Store in Beijing moest vandaag worden gesloten omdat handelaren 20 tot 30 iPhone 4's aanschaften om buiten op straat te verkopen. Er ontstond een enorme chaos toen mensen slaags raakten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone chinaDe Apple Store in Beijing moest vandaag gedwongen sluiten omdat iPhone-kopers een chaos veroorzaakten. Apple stelde geen limiet meer aan het aantal exemplaren van de iPhone 4 dat klanten konden aanschaffen. Toen de winkel om 7:00 uur ‘s ochtends openging stonden er al behoorlijk wat mensen. Sommige kopers liepen met 20 tot 30 toestellen de deur uit. Drie uur later sloot de winkel alweer, terwijl er nog veel klanten buiten in de rij stonden. Volgens ooggetuigen zwaaiden mensen met bankbiljetten en probeerden ze zoveel mogelijk iPhones te kopen als ze zich konden veroorloven. Een groepje normale klanten raakte daarna slaags met de handelaren die grote hoeveelheden kochten.

Apple moest de eigen beveiligingsdienst en de politie inschakelen om de orde te herstellen. Als gevolg moeten klanten bij alle Chinese Apple Stores voortaan hun identiteitsbewijs laten zien en mogen ze voortaan nog maar één toestel per klant aanschaffen. Ook activeren Apple-medewerkers de iPhone 4’s meteen, waarbij ze de verpakking openen. De toestellen kunnen daardoor niet meer als “gloednieuw in gesealde verpakking” verkocht worden. De handelaren die de verkoop vanochtend in de soep lieten lopen, verkochten hun voorraad iPhones in het winkelcentrum, waarbij de prijs hoger lag dan de officiële winkelprijs.

De Apple Store in Beijing (zie hieronder) bevindt zich in Sanlitun, een gebied met veel bars en internationale winkels.

sanlutin beijing apple store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2010, 0:07
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple store, china

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.