iPhone-exclusiviteit in Duitsland en Oostenrijk vervalt

De exclusiviteit van de iPhone-verkoop eindigt in Duitsland en Oostenrijk. In oktober komen er meer operators in Oostenrijk bij, in november volgt Duitsland.

complete mobileIn Duitsland en Oostenrijk zal Apple de iPhone binnenkort niet meer via een exclusieve operator verkopen. Nederland en België blijven daarmee bij een select groepje Europese landen over, waar de iPhone nog via exclusieve contracten wordt verkocht. In Oostenrijk verkochten T-Mobile en Orange de iPhone exclusief. Vanaf volgende maand komt daar ook operator 3 bij. In Duitsland vervalt op 4 november het exclusieve contract van T-Mobile, waarna Vodafone en O2 de iPhone ook gaan verkopen. T-Mobile heeft inmiddels nieuwe tariefplannen ontwikkeld (zie afbeelding) om te kunnen concurreren.

Onze collega’s van iPhone-ticker schrijven dat Vodafone en O2 de iPhone vanaf begin november in Duitsland gaan verkopen. Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, heeft daarom nieuwe tarieven ontwikkeld die vanaf 3 november ingaan. ‘Complete Mobile’ bevat betere voorwaarden, zoals gratis gebruik van internetbellen (tot nu toe 10 euro extra) en optionele bundels voor bellen naar het vaste netwerk, bellen met Telekom-abonnees en sms’en. De klanten krijgen straks ook de mogelijkheid om meerdere simkaarten te gebruiken.

T-Mobile wil nog niets bevestigen, maar de bron van iPhone-ticker heeft eerder correcte informatie geleverd. In Oostenrijk was al keuze uit twee operators, maar ‘s lands kleinste operator 3 heeft via Facebook laten weten dat ze vanaf oktober de iPhone ook in hun portfolio gaan opnemen. Vanavond is er meer informatie te vinden op www.drei.at. Deze operator heeft ook al een aparte iPhone-pagina geopend. De Oostenrijkse krant Der Standard maakt bovendien melding dat de exclusieve contracten van T-Mobile en Orange vervallen. Beide operators hebben qua verkopen veel aan de iPhone gehad.

drei iphone

En Nederland? Voorlopig is er nog niets nieuws te melden, maar als de exclusiviteit van T-Mobile ook bij ons wegvalt ligt het aan operators Vodafone en KPN of ze de iPhone aantrekkelijk genoeg vinden om ook te gaan verkopen (en aan Apple’s verkoopeisen willen voldoen).

Eerder gaven we al een samenvatting van de iPhone-ontwikkelingen in Duitsland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2010, 17:41
Categorie Providers
Onderwerpen exclusief, o2, orange, t-mobile, telecom, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.