Reacties voor: Apple Store Amsterdam ontruimd na incident met iPad (update)

Drie mensen onwel geworden
De Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam is zondagmiddag ontruimd, door een incident met een iPad. Drie mensen kregen last van hun luchtwegen, mogelijk door dampen uit een lekkende accu.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. Het gebeurt wel vaker dat iPhones en iPad oververhit raken of gaan smeulen door een defecte accu,

    Huh? Waar is dat op gebaseerd?

  2. Wat een fantastisch overtrokken berichtgeving van AT5 en AS Media… 🤦‍♂️

  3. Ramptoeristen eerste klas van deze website. Bah.

  4. Ik vrees voor een nieuw accu-gate. Kunnen we nu net niet hebben met alle negatieve headlines, YouTube video’s etc. Hopelijk een mooie line up in september zodat de stemming omslaat.

  5. @Wootism:

    Dit komt vrij vaak voor, google maar eens. Ook veel problemen met de accu in de iPhone 8 die uitzet tijdens het laden en het toestel uitelkaar drukt.

  6. Origineel geplaatst door Jaap Couro
    Ik vrees voor een nieuw accu-gate. Kunnen we nu net niet hebben met alle negatieve headlines, YouTube video’s etc. Hopelijk een mooie line up in september zodat de stemming omslaat.

    1 accu en meteen een accu-gate? Haha lekker escaleren dit ja…..

  7. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Wootism: Google even naar ‘iPhone ontploft’ en je komt talloze verhalen tegen (hier, hier en hier). Meestal wordt het een ontploffing genoemd, maar dat is vaak wat overdreven. Hier lees je ons standpunt: Kan een iPhone ontploffen of exploderen? We noemen daarin ook enkele voorbeelden uit de iPhone-geschiedenis.

    Het klopt dat het al eerder is voorgekomen. Alleen het woord ‘vaker’ laat het klinken alsof het geen uitzondering meer is.

    En volgens mij is die 0,01% waarbij het wèl gebeurd nog steeds een hoge uitzondering.

  8. Ontploffen is wel weer lekker overdreven zeg…

  9. Als iedereen zich er gewoon bij neerlegt dat je je accu 2x per dag moet opladen, dan hoeven ze ook niet verder te experimenteren met accu’s waarvan de gevolgen blijkbaar niet te overzien zijn. De klant blijft meer en meer verwachten maar de technologie is er nog niet (helemaal).
    Ik zeur toch ook niet bij Shell dat ze ervoor moeten zorgen dat mijn benzinetank niet na 500km maar na 1000km leeg moet zijn.. het is zoals het is.. of leg m wat vaker weg.. ook goed voor je sociale leefomgeving.

  10. @Jaap Couro:
    Kunnen WE nu niet hebben? Wie is we?

  11. Origineel geplaatst door Rene
    Wat een fantastisch overtrokken berichtgeving van AT5 en AS Media… 🤦‍♂️

    Hoezo overtrokken? Omdat het om Apple gaat?

  12. Origineel geplaatst door Robin
    @Jaap Couro:

    Kunnen WE nu niet hebben? Wie is we?

    Wij Apple fans, dat zullen de meesten hier toch zeker ook zijn.

  13. @Jaap Couro: 😂😂😂

  14. Origineel geplaatst door Johan
    Als iedereen zich er gewoon bij neerlegt dat je je accu 2x per dag moet opladen, dan hoeven ze ook niet verder te experimenteren met accu’s waarvan de gevolgen blijkbaar niet te overzien zijn. De klant blijft meer en meer verwachten maar de technologie is er nog niet (helemaal).

    Ik zeur toch ook niet bij Shell dat ze ervoor moeten zorgen dat mijn benzinetank niet na 500km maar na 1000km leeg moet zijn.. het is zoals het is.. of leg m wat vaker weg.. ook goed voor je sociale leefomgeving.

    Grapje zeker?

  15. Wat een enorme afgang zeg. Er zijn …tig voorbeelden van ipad’s en iphones die exploderen en in de brand vliegen. Allen wordt daar relatiefe weinig aandacht aan besteed door de journalisten die zelf apple fanboys zijn.

  16. Eerste keer in de Apple store ooit. Toevallig vandaag tussen 12.45 en 13.00 zat ik daar aan de Genius bar. Na wat rook (niet veel) maar wèl stevige chemische lucht zag ik op 1.5 meter naast mij inderdaad een accu de bak ingegooid worden. Dat het ietwat schort aan kloppende feitjes is begrijpelijk. Wel hulde voor het Apple personeel! Aantal medewerkers deden er alles aan de accu achter de toonbank te krijgen in de bak. Toen er wel rook vrijkwam zag je een medewerker flink hoesten en alsnog zorgen dat het veilig verliep, voor zover dat mogelijk is. Wij werden eerst geadviseerd iets verderop te zitten met onze medewerker. Toen na 10 seconden moesten we naar de andere kant van de etage en binnen een minuut werd heel de bovenverdieping ontruimt. Beveiliging en Apple personeel deed er alles aan het zo veilig en rustig mogelijk te laten verlopen ZONDER enige paniek, heel adequaat gereageerd en top procedures/ingelicht personeel wat te doen in unieke situaties. Al met al stelde het incident weinig voor. Toch zeer vervelend dat medewerkers last gekregen hebben, beterschap!

    – rondvliegende brokstukken zijn er sowieso niet geweest .

  17. Hahahaha echt zo komisch dit. Ophef over een lekkende ipad batterij🤯

  18. Ik was op dat moment in de apple store voor mijn telefoon. Er was helemaal geen paniek of chaos. Eerst ging iedereen naar beneden en werden gewoon klanten verder geholpen. Boven was toen leeg. Later bleek het beter was dat iedereen even naar buiten ging. Alles verliep enorm rustig.
    De berichtgeving van AsMedia is dus nergens op gebaseerd.

  19. Zo zie je maar eer dat de media weer betrapt wordt op verdraaien van de feiten. Notabene mensen die in de winkel waren op dat moment geven een hele andere verklaring. Het verdraaien van de feiten zie je ook vooral terug bij de NPO en RTL. Jinek is bijvoorbeeld er goed in om dagelijks Trump te gaan afzeiken en om haar ongefundeerde mening hierover te geven.

  20. Ik was er gisteren ook voor een genius afspraak, persoonlijk vond ik de reactie om het pand te ontruimen zwaar overtrokken.
    Niemand was in paniek, inderdaad eerst naar de hoek, toen naar andere kant van de bovenverdieping, daarna naar beneden gedirigeerd, verliep allemaal rustig.
    Om ca 13.15 kwam Apple medewerker voor onze genius afspraak, halverwege moesten we alsnog het gebouw verlaten.

    De situatie was overduidelijk onder controle, iedereen was ervan op de hoogte dat de betreffende iPad “onschadelijk” was gemaakt, er was absoluut geen brand en de vervelende geur was ook verdwenen.
    Prima dat er veiligheid protocollen zijn maar gewoon je verstand gebruiken kan soms echt geen kwaad.

  21. Origineel geplaatst door Rene
    Wat een fantastisch overtrokken berichtgeving van AT5 en AS Media… 🤦‍♂️

    Origineel geplaatst door Cihan
    Hoezo overtrokken? Omdat het om Apple gaat?

    Nee, meer om het feit dat de woorden “flinke chaos en paniek” en het woord “geëxplodeerd” worden gebruikt.
    Volgens velen verliep de evacuatie van de winkel zeer kalm en rustig en deed het personeel wat het zou moeten doen.

    Daarnaast is die iPad niet geëxplodeerd maar is de accu gaan lekken. Dat zijn twee verschillende dingen.

  22. Geëxplodeerd, ontploft….pfff het was schijnbaar een lekkende accupack.

    Altijd hetzelfde met berichtgeving. Als er ergens een ramp is ook en er zijn misschien 912 doden, spreken ze ook gelijk van 1000 doden. Trekt op niks.

  23. Dit bericht is natuurlijk de natte droom van iedere Samsung fan. Eindelijk eens nieuws over een ander merk waarbij de batterij “ontploft”.

  24. (Red.) Reactie van Apple en video toegevoegd.

  25. Niet ontruimen kan Apple behoorlijk wat geld kosten als je hun aanklaagt vanwege de giftige rook. Lithium batterijen zijn een risico . Zeker op een vliegtuig en in de cargo ruimte . Er is al eens een vliegtuig van UPS uitgebrand op de tarmac vanwege een slechte batterij.

  26. Dit komt vaak voor, ook veel problemen met de batterij, zelfs wanneer Samsung Galaxy Note 7 links en rechts in vlammen bleef barsten. Dit zette het Koreaanse bedrijf ertoe aan om de telefoon terug te roepen en uiteindelijk te stoppen. Sindsdien heeft Samsung de batterijkwaliteitsborging aanzienlijk verbeterd en zijn er geen incidenten met Samsung-apparaten gemeld, maar die van Apple wordt elke dag slechter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.