Reacties voor: Apple Store Amsterdam geplunderd: mannen rennen met tien iPhones weg

Na Haarlem is ook Apple Amsterdam doelwit van een plundering. Tijdens openingstijd renden drie mannen de Apple Store binnen en namen een stuk of tien iPhones mee. Het gebeurde rond 11:00 uur 's ochtends.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Zo kansloos dit. Echt de domste criminelen ooit.

  2. Snap niet wat ze er mee willen. Zal denk ik wel op afstand worden gelockt door de store.

  3. Kan je alleen maar als sloop verkopen…als je ze aanzetten om te activeren achterhaald Apple ze wel…dommies bij elkaar 😏

  4. Als je een beetje handige jongen vind is ook een gestolen telefoon gewoon te gebruiken. Denken julie nou echt zo slim te zijn en die dieven zo dom?

  5. Ach een ‘defecte’ nieuwe iPhone 11 zal op marktplaats zomaar 300-400 euro opleveren. is toch tezamen een leuk bedrag.

  6. Ze hoeven de producten natuurlijk niet zelf te gebruiken! Als ze ‘m als geseald op internet plaatsen en voor een leuk bedrag verkopen…..

  7. Origineel geplaatst door EenGebruiker
    Ze hoeven de producten natuurlijk niet zelf te gebruiken! Als ze ‘m als geseald op internet plaatsen en voor een leuk bedrag verkopen…..

    Nou, dat wordt lastig. De gesealde iPhones liggen niet open en bloot in de winkel, die moeten uit een magazijn worden gehaald. Wat uit de winkels wordt geroofd zijn meestal onverpakte demotoestellen die op afstand beheerd worden.

  8. Afhankelijk welke toestellen ze gestolen hebben, zouden ze met de checkm8 exploit de activation lock kunnen verwijderen.
    Nu checkra1n uit is, is dit een koud kunstje.

    Aan de ene kant wel erg toevallig, dat deze diefstal vlak na het beschikbaar komen van deze mogelijkheid plaatsvindt. Misschien wel te ver gezocht…

  9. Origineel geplaatst door Ap
    Snap niet wat ze er mee willen. Zal denk ik wel op afstand worden gelockt door de store.

    Ik betwijfel eigenlijk of ze dit doen? Verzekeringsgeld innen en klaar ?

    Er actief achteraan gaan is meestal teveel werk, hoe triest dat ook klinkt
    Kan de dader dit even verduidelijken aub 🙂

  10. Dit soort telefoons worden juist voor de onderdelen gejat. Al die reparatiewinkeltjes zijn er blij mee.

  11. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  12. @Michel: Vraag me af of dit verzekerd is. Als je minimale maatregelen treft om je producten binnen te houden, is het denk ik lastig te verzekeren.

  13. Origineel geplaatst door Cihan
    Als je een beetje handige jongen vind is ook een gestolen telefoon gewoon te gebruiken. Denken julie nou echt zo slim te zijn en die dieven zo dom?

    Die dieven zijn dom. Zijn stelen iets om snel te verkopen. Verdiep je er eerst eens in hoe de beveiliging in elkaar zit voordat iets roept wat totaal niet klopt.

  14. Jeetje zeg
    Klootzakken

  15. Origineel geplaatst door Daan
    @Michel: Vraag me af of dit verzekerd is. Als je minimale maatregelen treft om je producten binnen te houden, is het denk ik lastig te verzekeren.

    Dit soort grote bedrijven zijn doorgaans helemaal niet verzekerd. Hoogstens voor aansprakelijkheid, maar niet voor diefstal, brand, etc.

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. In den Haag is er ook wat gebeurd vandaag. Zag een tafel met minder iPhones en politie binnen toen ik er was.

  18. Verzekeren, yeah right. Geloof je het zelf? Die paar centen zal Apple een verzekering voor afsluiten. Ze produceren die dingen zelf he, inkoopprijs 300 euro? Is toch een schade van nix mensen.

    De diefstal beveiliging kost meer dan die toestellen. Dit levert 10x meer op door de media aandacht dat de schade.

    Als het nu de hele pui was die gesloopt is, oké. Maar een paar telefoontjes. Kom op mensen.

    Je moet alleen iets verzekeren als je zelf de vervanging of kosten niet kan dragen. Maar dat gaat er bij Nederlanders wat moeilijk in.

  19. Origineel geplaatst door EenGebruiker
    Ze hoeven de producten natuurlijk niet zelf te gebruiken! Als ze ‘m als geseald op internet plaatsen en voor een leuk bedrag verkopen…..

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Nou, dat wordt lastig. De gesealde iPhones liggen niet open en bloot in de winkel, die moeten uit een magazijn worden gehaald. Wat uit de winkels wordt geroofd zijn meestal onverpakte demotoestellen die op afstand beheerd worden.

    Ow Gonny, een doosje regel je zo. Koop dan ook wat krimp plastic en laat het beginnen. Mensen deden eerst toch ook doosjes kopen en gewichtjes erin? Om er dan krimp plastic omheen te doen. Een leek weet echt niet beter hoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.