Reacties voor: Apple werkt mee aan nieuwe standaard voor brailleschermen

Apple, Microsoft en Google werken samen aan een nieuwe universele standaard voor USB-brailleleesregels. Dit moet het uitwisselen van accessoires makkelijker maken.

Reacties: 7 reacties

  1. Erg leuk om te lezen dat Apple daar mee bezig is😊

  2. Daar kan ik me inderdaad bij aansluiten

  3. Idd, een juist woord is brailleleesregel. Hopelijk vergeten ze doofblinden niet in de toekomst, want we zijn afhankelijk van een brailleleesregel en we kunnen geen gebruik van spraakprogramma maken omdat we naast visuele beperkingen ook doven zijn.

  4. Deze standaard zal de braille-leesregels niet goedkoper maken, maar wel universeel inzetbaar voor ieder computersysteem. (Plug en play) De hardware, de braille-leefregel. daar verandert voorlopig niets aan. De techniek en de kostprijs van de braille-cellen blijft voorlopig hetzelfde. De (Wereld)markt van braille-leesregels is een kleine markt.

  5. @Jacob Loosman: Klopt, ik snap niet waarom Apple die term zelf ook verkeerd gebruikt. Een vertaalfout die nooit is verbeterd.

  6. Gaaf dat apple dit doet. Maar we zien op de afbeelding een iphone met een braille toetsenbord. Wat heeft dit te maken met een braille display? Ik wil weten hoe zo ding eruit ziet bij het lezen van zo artikel. Ipv weer te googlen haha

  7. @JustinK: Wat je ziet op de foto is wel degelijk een brailleleesregel hoor (waar het artikel over gaat) 🙂 Zo’n apparaat heeft maar één regel (van 40 of 80 karakters). Met de knoppen onderaan kan een blinde gebruiker naar de volgende regel springen. Vaak heeft een brailleleesregel ook een ingebouwd brailletoetsenbord (dat zijn de zes grote toetsen bovenaan), maar de meeste blinden gebruiken een regulier toetsenbord. Dit is dus een ‘all-in-one’ device.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.