Siri iCulture.

Zo gaat Apple social media gebruiken om Siri te verbeteren

Apple wil meer met de feedback van gebruikers op Siri doen. Ze zijn op zoek naar een analist die social media in de gaten houdt, om problemen met Siri sneller op te lossen.

Heb je wel eens een vraag aan Siri gesteld waar een totaal verkeerd antwoord op kwam? En heb je een screenshot daarvan gedeeld op bijvoorbeeld Twitter of Facebook? Blijf dat de komende jaren vooral doen, want Apple gaat meer doen met de feedback van gebruikers die ze delen op sociale media. Apple is namelijk op zoek naar een zogenaamde program manager die alle kanalen in de gaten houdt om te zien wat gebruikers over Siri zeggen.

‘Siri verder verbeteren door feedback via social media’

De nieuwe vacature is vandaag online gezet. De volledige titel luidt Engineering Program Manager: Siri Social Media Analysis & Marketing Production. Het Siri-team zoekt naar een georganiseerde en gedreven manager die zich bezig gaat houden met twee taken. De eerste taak is het ontwikkelen van een programma om te achterhalen waar Siri de meeste impact heeft en achterhalen waar er nog ruimte is om te groeien. Een deel van je activiteiten bestaat uit het analyseren van sociale media.

Als Siri-manager to be moet je snel problemen met Siri vaststellen die bijvoorbeeld viraal gaan op social media. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat de problemen snel aangekaart worden bij het verantwoordelijke team en daardoor snel opgelost worden. Een goed voorbeeld van zo’n fout die snel viraal ging is de afbeelding van het mannelijk geslachtsdeel die afgelopen november in beeld kwam als je aan Siri vroeg wie Donald Trump is. Meer (soms komische) voorbeelden vind je op de Reddit-pagina SiriFail.

Voorbeelden van SiriFail op Reddit.
Enkele voorbeelden van fouten in SiriFail

De andere taak is het bieden van ondersteuning voor de verdere ontwikkeling van Siri, waarbij ook het marketing-team centraal staat. Je bent betrokken bij productlanceringen, persevenementen en aankondigingen. Je zorgt ervoor dat Siri positief in het nieuws komt, bijvoorbeeld als de assistent iemands leven redt bij een ongeluk.

Om in aanmerking te komen moet je wel afreizen naar Santa Clara Valley in Cupertino. Je moet minimaal een bacheloropleiding gevolgd hebben die raakvlak heeft met je taken. Klinkt deze vacature als je nieuwe droombaan? Dan kun je je aanmelden via de vacaturewebsite van Apple. Is de baan toch te hoog gegrepen? Je kan ook zelf Siri corrigeren als deze jou verkeerd begrijpt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.