Siri-iPad-Pro

‘Apple wil Siri voor Mac in OS X 10.12 dit najaar’

Apple zou Siri aan OS X op de Mac toe willen voegen in versie 10.12. Volgens Mark Gurman kunnen we hierdoor voor het einde van het jaar met Siri aan de slag op de Mac.

Siri-iPad-Pro

Siri speelt een steeds grotere rol op de iPhone, Apple Watch, iPad en Apple TV, maar de spraakassistent van Apple heeft in al die jaren nog steeds niet de overstap gemaakt naar OS X. Daar kan nog voor het einde van het jaar verandering in komen, aldus Mark Gurman van 9to5Mac.

In een nieuw artikel schrijft Gurman, een betrouwbare bron op het gebied van Apple-geruchten, dat Apple van plan is om Siri in OS X in te bouwen. OS X 10.12 moet voor het einde van het jaar verschijnen.

Siri voor het einde van 2016 op de Mac

Volgens Gurman is Apple al sinds 2012 bezig om Siri op de Mac intern uit te testen, maar 2016 lijkt het jaar te worden dat het grote publiek er ook mee aan de slag mag. OS X 10.12 is de opvolger van OS X El Capitan en wordt naar verwachting in juni onthuld tijdens WWDC2016.

Apple zou Siri een permanent plekje willen geven in de rechter bovenhoek van je scherm, net zoals je daar nu al het vergrootglas ziet staan voor de Spotlight-zoekfunctie. Als je op het Siri-microfoontje klikt, verschijnt er een nieuw venster waarin je de bekende gekleurde geluidsgolven van Siri ziet bewegen op de maat van je stem. In onderstaande mockup kun je zien hoe dit er ongeveer uit kan gaan zijn.

Siri mockup op de Mac door 9to5Mac voor OS X 10.12.
Foto: 9to5Mac

Zodra Siri met OS X 10.12 verschijnt op de Mac, krijgt de spraakassistent ook een plekje in de systeemvoorkeuren. Daar kun je bijvoorbeeld kiezen of je een toetsenbordshorcut wilt gebruiken om Siri te activeren. Gebruikers doorlopen een soortgelijke Siri-introductie als degene die nu op iOS aanwezig is.

Toepassingen van Siri op de Mac

Als je Siri ingesteld hebt, kun je de spraakassistent bijvoorbeeld gebruiken om je Mac te laten ontwaken door ‘Hey Siri’ te roepen als je de kamer inloopt. Daarnaast zou Apple zich met OS X 10.12 net zoals bij El Capitan voornamelijk richten op het verbeteren van stabiliteit, en worden er hier en daar wat dingen aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2016, 16:16
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen os x, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.