Apple A12 Bionic

Apple gaat chips produceren in Europa dankzij grote overname

Apple steekt 300 miljoen dollar in het verder uitbouwen van de chipproductie in Europa. Dit doen ze door een deel van Dialog Semiconductor over te nemen.

Apple besteedt heel wat tijd en moeite in het maken van steeds snellere eigen chips. Vandaag maakt het bedrijf grote stappen door de gedeeltelijke overname van Dialog Semiconductor, een Europese chipmaker die al sinds de eerste iPhone met Apple samenwerkt. Naast het al genoemde bedrag van 300 miljoen dollar gaat Apple ook nog eens 300 miljoen dollar reserveren voor toekomstige overnames van het resterende deel. Het gaat om Apple’s grootste overname ooit in aantallen mensen: maar liefst 300 engineers van Dialog zullen voortaan op de loonlijst van Apple staan, plus nog een onbekend aantal ondersteunend medewerkers. Het is niet de grootste overname in geld uitgedrukt, want die eer gaat nog steeds naar de 4 miljard dollar kostende overname van Beats.


Apple gaat vier productielocaties in Europa overnemen, namelijk in Livorno (Italië), Swindon (Engeland) en twee locaties in Duitsland: Nabern en Neuaubing. De teams die daar werken zullen rapporteren aan Apple’s senior vice president voor hardwaretechnologieën, Johny Srouji. Ook zal Apple intellectueel eigendom en licenties in handen krijgen. In de eerste helft van 2019 moet de overname zijn afgerond, als Apple goedkeuring krijgt van de autoriteiten. Later vanochtend zal Dialog een conference call organiseren, waarin meer details bekend worden gemaakt. Dialog werkte voor Apple aan de ontwikkeling en levering van chips voor onder andere energiebeheer, opladen en mixed signal-IC’s.

Apple A12 Neural Engine

Apple maakt naast de A-serie chips voor de iPhone ook diverse andere chips voor de Apple Watch, MacBook Pro’s en AirPods. Daarbij ligt de focus vooral op het zo snel en energiezuinig mogelijk maken van de chips. Zo slaagde Apple erin om als eerste fabrikant een 7-nanometer chip in een smartphone te stoppen met de komst van de A12 Bionic. Deze bevat ook een nieuwe Neural Engine voor machine learning. Apple zou ook chips kunnen ontwikkelen voor een mogelijke AR-bril, een eigen koptelefoon en bestaande producten die steeds meer slimme functies gaan bevatten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2018, 8:17
Bron Bron Dialog Semiconductor
Categorie Apple
Onderwerpen chips, europa
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.