Samsung Galaxy Z Flip

Reacties voor: Het ongelukkige huwelijk tussen Apple en Samsung

Apple en Samsung zijn niet alleen concurrenten: het zijn ook partners. Zo levert Samsung schermtechnologie voor de iPhones en verdient daar geld mee. Maar het liefst zou Apple onafhankelijk zijn van partijen zoals Samsung.
Lees het complete artikel → Het ongelukkige huwelijk tussen Apple en Samsung
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten

  2. Origineel geplaatst door Eric
    Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten

    Yep 👍🏼

  3. Toch is dit wel een beetje Apple’s met peren vergelijken. Samsung Display is een geheel ander bedrijf dan Samsung Electronics wat de directe concurrent is van Apple op gebied van telefoons. Zo krijgt Apple het al jaren voor elkaar om de allerbeste schermen af te nemen voor hun telefoons, die vaak nog beter scoren op schermgebied dan de Samsung Android telefoons. Het is dus niet zo dat Apple per se afhankelijk is van hun directe concurrent. Samsung is enorm groot als toeleverancier van onderdelen. Of dit nu geheugen, SSD’s of beeldschermen zijn. Voor LG geldt hetzelfde zeker op grote OLED schermen. Zij leveren aan vrijwel alle andere merken. Ook al staat er geen LG op de tv. Apple probeert zoveel als mogelijk onafhankelijk te zijn maar dat gaat uit het oogpunt van kosten nooit lukken. Alle onderdelen zelf ontwikkelen zou echt een hele dure iPhone opleveren. Verwacht wel dat Apple de chipproductie, ontwikkeling en assemblage gaat proberen terug te halen naar de USA. China begint een (te) grote risico factor te worden.

  4. @WvB22: Klopt, alleen is het scherm natuurlijk maar een klein onderdeel. De controller en aansturing zijn vele malen belangrijker. Zie je in de TV wereld ook, vaak dezelfde panelen maar door de andere aansturing is de ene toch beter dan de andere.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.