Apple reageert op iPad Pro opstartproblemen met tijdelijke oplossing

Apple heeft gereageerd op de opstartproblemen waar veel iPad Pro-gebruikers mee kampen. In een nieuw support document geven ze een tijdelijke oplossing en laten ze weten de situatie te onderzoeken.

iPad Pro games spelen
Aan het begin van deze week schreven we over een probleem waar een grote groep iPad Pro-gebruikers mee lijkt te kampen: als de iPad Pro verbonden is met een Lightningkabel, kan hij op willekeurige momenten uitvallen en gaat de tablet lastig weer aan. Apple heeft nu gereageerd op deze problemen, en biedt een tijdelijke oplossing.


In een nieuw support document op de website van Apple erkent Apple het probleem, en zegt te werken aan een oplossing. Tot die tijd raadt Apple aan om een harde reset uit te voeren als je met een iPad Pro met een zwart scherm te maken krijgt. Dit doe je door de homeknop en vergrendelknop tien seconden tegelijk ingedrukt te houden, totdat het Apple-logo in beeld verschijnt.

Bekijk ook

Hoe reset ik mijn iPad? Zo kun je je iPad resetten in een paar stappen

Hoe moet je de iPad resetten? Dat kan op twee manieren. In deze tip bespreken we beide reset-methoden voor de iPad, bijvoorbeeld als je iPad niet goed werkt.

iPad Pro-bug in iOS 9.1?

Op allerlei Apple-fora en in de mailbox van iCulture kwamen verschillende klachten binnen over mensen die met dit vervelende probleem te maken hebben. Het lijkt erop dat het model en de opslagcapaciteit van de iPad Pro niet uitmaakt, al is de kans groot dat het iets met iOS 9.1 te maken heeft. Verschillende gebruikers melden namelijk dat de beta van iOS 9.2 de situatie verhelpt.

Bekijk ook

Meerdere gebruikers melden iPad Pro-opstartproblemen

De iPad Pro zou in sommige gevallen te maken hebben met een probleem tijdens het opladen. Op het forum van Apple loopt het aantal klachten in een rap tempo op.

Als je na het uitvoeren van de harde reset nog steeds tegen problemen aanloopt, is het raadzaam om het support document van Apple in de gaten te houden. Daar zal namelijk de oplossing verschijnen zodra deze beschikbaar is.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.