iPad-Pro-Martian

Meerdere gebruikers melden iPad Pro-opstartproblemen

De iPad Pro zou in sommige gevallen te maken hebben met een probleem tijdens het opladen. Op het forum van Apple loopt het aantal klachten in een rap tempo op.

iPad-Pro-Martian

Zowel op het forum van Apple als in de mailbox van iCulture komen er veel klachten binnen over een specifiek probleem met de iPad Pro. De tablet zou problemen vertonen tijdens het opladen, wat een zwart scherm veroorzaakt. Een duidelijke oplossing is op het moment van schrijven nog niet gevonden.

Meerdere gebruikers zeggen met het volgende probleem te maken te hebben: als je de iPad Pro aan de oplader hangt en hem even met rust laat, schakelt de tablet automatisch uit. Alleen een harde reset krijgt de iPad Pro in sommige gevallen weer aan de praat, soms moet je hem via iTunes terugzetten naar fabrieksinstellingen.

iPad Pro voor lange tijd opladen

Volgens berichten op het forum van Apple doet dit probleem zich in de meeste gevallen voor als de iPad Pro voor langere tijd aan de oplader hangt en de batterij voor een groot deel moet opladen.

Het lijkt om een firmware probleem te gaan, dat Apple op kan lossen met een algemene update. Omdat de enige informatie vooralsnog afkomstig is van errormeldingen op het Apple-forum, is het lastig om de details van het probleem in kaart te brengen.

Mogelijke oplossingen

Zo lijkt het dat de meeste problemen zich voordoen met het 128GB-model van de iPad Pro, en dat de beta van iOS 9.2 het oplaadprobleem weer verhelpt.

Andere gebruikers zeggen dat het opnieuw instellen van de iPad Pro via iTunes ook kan helpen. Bij andere mensen is een harde reset voldoende, terwijl een andere groep na het uitvoeren van al deze maatregelen nog steeds tegen een zwart scherm aankijkt.

Heeft jouw iPad Pro ook met dit ongemak te maken? Dan zou je een van bovenstaande oplossingen kunnen proberen, al is het verstandig om ook Apple even aan de jas te trekken via Apple Support. Ook is het raadzaam om het forum van Apple in de gaten te houden om te zien of er een (tijdelijke) oplossing gevonden wordt.

Bedankt voor de tip Vincent!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2015, 11:00
Categorie iDevices
Onderwerpen bug, ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.