Apple publiceert garantiewaarschuwing op Italiaanse Apple Store-website

Apple heeft in de Italiaanse Apple Store een waarschuwing geplaatst, met daarin de beslissing van de Italiaanse consumentenautoriteit. Apple moet binnen 90 dagen de verpakkingen van AppleCare aanpassen.

applecareApple kreeg in december een boete van 900.000 euro in een Italiaans geschil over garantievoorwaarden. Het ging daarbij om de vraag of Apple de consumenten misleidde door ze AppleCare te verkopen, zonder te melden dat de extra garantie helemaal niet nodig was. Apple ging in beroep. Vandaag is een nieuwe ontwikkeling in deze zaak te zien in de Italiaanse Apple Store: een waarschuwing waarin de beslissing van de Italiaanse marktregulator AGCM wordt uitgelegd.


Apple heeft 90 dagen de tijd om de tekst op de AppleCare-verpakkingen aan te passen. Er moet uitleg worden toegevoegd dat er volgens de Italiaanse Consumenten Code en het Europese recht al 2 jaar garantie is geregeld. Ook moet Apple op de verpakking een correcte weergave tonen van de exacte hoeveelheid garantie die je krijgt. Als je doorklikt op het linkje in de Italiaanse Apple Store krijg je een PDF te zien met de tekst van de beslissing.

applecare-warranty-anti-trust-decision

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.