iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag

App Gemist: Smartr Contacts, Bosch Navigation, Altijd Vers Thuis en meer

Elke zaterdag blikt iPhoneclub terug op de nieuwe applicaties voor de iPhone en iPod touch die de afgelopen week zijn uitgebracht in de App Store. Deze keer onder andere een app over Facebook Timeline covers.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

AW header iPhone Bosch navigatie op iPhoneElke zaterdag blikt iPhoneclub terug op de nieuwe applicaties voor de iPhone en iPod touch die afgelopen week zijn uitgebracht, en dat is deze zaterdag niet anders. Het was een week bomvol appnieuws, met opeens twee nieuwe serieuze spelers op de navigatiemarkt: Bosch Navigation en Falk Navigator Plus Europe. Met Spool kan je allerlei online bestanden, sites en video’s offline op de iPhone bekijken en Just Gobble helpt YouTube-video’s om te zetten naar muziekbestanden.


DePers Krant iPhone iPod touch iPadDePers Krant – Het gratis dagblad DePers is druk bezig op de iPhone en iPad. In oktober vorig jaar werd de app DePers Nieuws geïntroduceerd, een draagbare versie van de website. Ter ere van de vijfde verjaardag van de krant, is er een applicatie bijgekomen. DePers Krant biedt de artikelen uit de papieren editie van het medium. De applicatie laat zich echter niet als een krant bedienen, maar gebruikt dezelfde opmaak als de RSS-lezer Taptu. Zo kan je in één scherm eenvoudig door alle laatste artikelen per categorie scrollen. Die categorieën kan je bovendien zelf indelen.
Downloaden: DePers Krant (gratis)

Spool iPhone iPod touch iPadSpool – Instapaper en Read It Later werden er groot mee: artikelen op het internet opslaan voor later, offline gebruik. Spool neemt dat principe een stap verder. Het laat je webpagina’s, video’s, foto’s en slideshows markeren in je browser van je computer of op je iPhone. Die worden vervolgens ingeladen in de Spool-app voor de iPhone. Een gratis te gebruiken applicatie en cloud-service met 8000 MB aan ruimte. Afhankelijk van het type content, kun je die streamen vanuit Spool of downloaden op de iPhone en geschikt maken voor offline gebruik.
Downloaden: Spool (gratis)

iSms Spot iPhone iPod touch iPadiSms@Spot – iSms@Spot is een Nederlandse iPhone-applicatie die met een handig trucje aan de veiligheid van het verkeer kan bijdragen. De app van Alex van der Kleij laat je automatisch een sms versturen als je in de buurt bent van je eindbestemming. Van tevoren schrijf je een bericht en bepaal je de afzender geadresseerde. Als de telefoon merkt dat hij in de buurt is van de locatie, wordt de sms of e-mail verzonden. In het bericht kun je onder andere zetten hoe veel kilometer je nog moet rijden.
Downloaden: iSms@Spot (€1,59)

SignNow iPhone iPod touchSignNow – Eind vorig jaar bespraken we Adobe Echosign, een gratis te downloaden applicatie waarmee je handtekeningen op documenten kan zetten. Gebruikers wezen ons er toen op dat de app echter helemaal niet gratis was: na 5 documenten mocht je alsnog betalen. SignNow is een nieuwe applicatie die je écht gratis handtekeningen laat zetten vanaf de iPhone, op oneindig documenten. De applicatie is bijzonder gebruiksvriendelijk en je kan de geopende en bewerkte documenten zelfs gratis online opslaan met SignNow.
Downloaden: SignNow (gratis)

Just Gobble iPhone iPod touchJust Gobble – Er is geen muziekdatabase zo groot als die van YouTube, maar naar muziek luisteren op YouTube op de iPhone is verre van ideaal. De speler kan op de achtergrond wel doorspelen via de multitask-bar, maar springt dan alsnog niet door naar het volgende nummer. Just Gobble maakt YouTube-muziek luisteren prettiger op de telefoon. Je zoekt op YouTube-video’s en met een knop ontdoet Just Gobble de video van de muziek. Daarna kan je de muziek in de app luisteren, inclusief de gebruikelijke functies die je van normale muziekspelers op de iPhone kent.
Downloaden: Just Gobble (gratis)

REshape HealthTalk iPhone iPod touchREshape HealthTalk – Het zijn scenario’s waar je liever niet aan denkt. Geblesseerd raken bij de wintersport en aan een dokter uitleggen wat er aan de hand is, terwijl hij geen woord spreekt in de talen die jij onder de knie hebt. De applicatie REshape HealthTalk van de Radboud Universiteit in Nijmegen helpt je te communiceren in zulke situaties. Aan de hand van voorbeeldzinnen in twee zelf te kiezen talen kunnen zowel de huisarts als jij een gesprek voeren over wat je mankeert en welk onderzoek je te wachten staat.
Downloaden: REshape HealthTalk (€3,99)

Smartr Contacts iPhone iPod touchSmartr Contacts – Vorige week schreven we al uitgebreid over Smartr Contacts, een nieuwe iPhone-applicatie waarin je al je contactpersonen van je adressenboek, mailaccount en sociale netwerken op één plek bij elkaar kan brengen. De applicatie was echter te vroeg uitgebracht, zo meldt Michael Albers van ontwikkelaar Xobni op iPhoneclub. Inmiddels is de app voorzien van een extra update. Versie 1.2 geeft Smartr Contacts verbeteringen in de verbindingen die het legt en aanpassingen in de interface voor contactpagina’s en het loginscherm.
Downloaden: Smartr Contacts (gratis)

Altijd Vers Thuis iPhone iPod touchAltijd Vers Thuis – Met de nieuwe dienst Altijd Vers Thuis kun je verse ingrediënten bestellen en laten thuisbezorgen vanaf een iPhone-app. Het werkt nog niet overal in Nederland, maar de dienst is druk bezig zijn territorium uit te breiden. In Amstelveen, waar het al wel werkt, kun je recepten selecteren vanuit de applicatie en de ingrediënten ervan meteen in bestelling plaatsen. Vervolgens zie je op het boodschappenlijstje de overige ingrediënten waar je zelf nog zorg voor mag dragen.
Downloaden: Altijd Vers Thuis (gratis)

Falk Navigator Plus Europe iPhone iPod touchFalk Navigator Plus Europe – De navigatiesoftware-ontwikkelaar Falk heeft een nieuwe app uitgebracht om je weg mee te vinden in Europa. Falk Navigator Plus Europe biedt kaarten voor 43 landen en wordt voor 25,99 euro aangeboden. Dat is een groot verschil met de app die Falk opvolgt. Het in 2009 reeds verkrijgbare Falk Navigator Europe is nog steeds in de App Store te downloaden, maar kost 49,99 euro. Daar tegenover staat dat je in de nieuwe navigatiesoftware additionele uitgaven moet doen in de app om extra functies te verkrijgen.
Downloaden: Falk Navigator Plus Europe (€25,99)

Serenity iPhone iPod touch iPadSerenity – Tap Tap Tap mag zich een van de meest succesvolle ontwikkelaars in de App Store noemen. Dat heeft ze te danken de fotografie-app Camera+, die nog altijd furore maakt met de slimme mogelijkheid de verlichting van een foto te bepalen. Als Tap Tap Tap in het begin van 2012 nog een applicatie uitbrengt die als doel heeft je tot rust te brengen, mag je daar best wat van verwachten. Serenity biedt 30 rustgevende animaties met geluidseffecten of muziek en kan die allemaal via AirPlay op andere apparaten afspelen.
Downloaden: Serenity (€0,79)

Bosch Navigation Benelux iPhone iPadBosch Navigation Benelux – Bosch Navigation 1.5 concurreert met apps als TomTom en Navigon en probeert zich daarbij te onderscheiden met eco-routes, een liftersfunctie waarmee je geld kunt besparen, waarschuwingen voor scherpe bochten en 3D-kaarten. De app levert ook snelheidswaarschuwingen, doet een herberekening van de route als je afwijkt en kan tussentijdse bestemmingen toevoegen. Er is ook gedacht aan integratie met Facebook en Twitter, voor het geval je je vrienden op de hoogte wilt stellen van je autoritten.
Downloaden: Bosch Navigation Benelux (€29,99)

Facebook Timeline Cover Images iPhone iPod touchFacebook Timeline Cover Images – Toen Facebook het timeline-uiterlijk aankondigde voor haar sociale netwerk, wist je al dat het stond te gebeuren: apps met achtergronden voor je vernieuwde Facebook-profiel. Inmiddels is er een handvol van dat soort applicaties te downloaden op de iPhone, die allemaal van een andere ontwikkelaar afkomstig lijken te zijn, maar volledig identiek aan elkaar zijn. Facebook Timeline Cover Images is de nieuwste toevoeging aan het arsenaal. Je ziet er achtergronden in verschillende categorieën en kan ze meteen activeren als achtergrond van je timeline.
Downloaden: Facebook Timeline Cover Images (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.