Apple promoot eigen diensten in App Store-zoekresultaten (update)

Apple promoot voortaan in de App Store diensten die op je iPhone staan bij bepaalde zoektermen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App Store promotie BerichtenApp Store-gebruikers die zoeken op termen zoals browser, sms, movies en internet krijgen voortaan eerst een pagina te zien waarop Apple je vertelt over de diensten in iOS zelf. Dit ontdekte MacStories. Bij je zoektocht naar een webbrowser krijg je iets over Safari te lezen, en bij een zoekterm voor een sms-applicatie wijst de App Store op het bestaan van de Berichten-app. Pas na een swipe opzij zie je de eerste zoekresultaten.De App Store-promotie probeert duidelijk te maken dat er een app of dienst op je iPhone staat die al doet wat je wellicht zoekt. Niet iedere ingebouwde Apple-app wordt gepromoot – zoek je naar bijvoorbeeld ‘reminders’ of ‘weather’, dan krijg je geen berichten over Apple’s Herinneringen-app of de ingebouwde Weer-app.

Sommige Apple-diensten worden door vrij directe zoektermen getoond. Zoek naar ‘Siri’ of ‘iCloud’ en je krijgt berichten over de respectievelijke diensten op je iPhone.

We hebben Apple al vaker de zoekresultaten in de App Store zien beïnvloeden. In de Amerikaanse App Store vond je afgelopen jaar met de zoekterm ‘Podcasts’ alleen Apple’s eigen app en werden concurrerende apps niet getoond. De nieuwe App Store-promoties lijken wel iets eerlijker te werk te gaan. Het is meteen vrij duidelijk dat het gaat om een dienst buiten de App Store om.

Apple promoot eigen diensten in App Store-zoekresultaten

Nieuw iBooks-icoontje

Update 10 november: Via de zoekresultaten in de App Store-apps is ook uitgelekt hoe het nieuwe iBooks-icoontje eruit komt te zien. iBooks is een van de weinige apps van Apple die nog niet is bijgewerkt voor iOS 7.

icoon ibooks

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 23:05
Categorie Diensten
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.