Zoekterm ‘podcast’ vindt alleen Apple’s eigen Podcasts-app (VS)

Zoek je naar de termen 'podcast' of 'podcasts' via de Amerikaanse iTunes App Store, dan verschijnt alleen Apple's officiële app in beeld. Hierdoor worden apps zoals Instacast en iCatcher minder makkelijk gevonden.

PodcastsAmerikaanse iPhone-gebruikers die zoeken naar de termen ‘podcasts’ of ‘podcast’ in de App Store via iTunes, krijgen sinds kort alleen Apple’s eigen podcast-applicatie te zien. Dat is vrij opmerkelijk, omdat in het verleden ook andere apps zoals Instacast en iCatcher in de zoekresultaten getoond werden. Het probleem lijkt zich op het moment te beperken tot de Amerikaanse App Store. Zoek je in de Nederlandse Store naar dezelfde termen, dan duiken er wel verschillende apps op.


Het probleem lijkt op het moment nog vrij beperkt voor te komen: niet alleen laten de zoektermen alleen Apple’s Podcasts-app zien in de Amerikaanse App Store, maar dit is ook alleen het geval wanneer je via iTunes zoekt. Probeer je dezelfde zoektermen op de iPhone of de iPad te gebruiken, dan verschijnen er meerdere apps in beeld. Het is daarom niet duidelijk of Apple bewust alleen zijn eigen app laat zien, of dat een intern foutje ervoor zorgt dat dit gebeurt.

Apple’s app draagt de naam ‘Podcasts’, waardoor hij wel het beste binnen de criteria van de zoektermen valt. Daar staat tegenover dat genoeg mensen in de App Store naar ‘Podcast’ zullen zoeken om een app te vinden die podcasts afspeelt. Door alleen Apple’s eigen app te tonen wordt de concurrentie een stuk minder snel gevonden, waardoor ontwikkelaars potentiële omzet mislopen.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.