Telegram-stickers

In Telegram kun je nu cache en stickers beheren

Telegram heeft een update gekregen en laat je nu lokale cache en stickercollecties beheren. Wis je cache op basis van type content of chat.

Telegram-stickersTelegram heeft vanavond een update gekregen met twee nieuwe functies. Met de app regel je nu je cache, dus de hoeveelheid opslag die Telegram in beslag neemt op je apparaat. Per chat of per type content kun je nu ruimte maken. Ook heeft de app nu stickerbeheer, zodat je op alle apparaten die je gebruikt dezelfde stickerbundels tot je beschikking hebt.

Telegram: cache beheren

Het bijzondere van Telegram is dat de app nauwelijks ruimte in hoeft te nemen op je toestel, zelfs als je zwaar verslaafd bent aan deze app. Je kunt namelijk de lokale cache van Telegram wissen, zonder dat je iets kwijtraakt. Telegram bewaart je gesprekken voor jou in de cloud, zolang je wilt. Met de nieuw toegevoegde optie voor cache-beheer kun je dit nu nog beter regelen. Er is een optie Clear Cache toegevoegd in de instellingen, waarmee je makkelijk bepaalde inhoud kunt wissen op basis van type.

Telegram chats beheren Telegram stickers beheren

Je kunt aangeven hoe lang media op je toestel blijft. Heb je al een tijdlang niet naar bepaalde content gekeken, dan wordt het automatisch gewist uit de cache. Heb je het weer nodig, dan zal Telegram het opnieuw downloaden. iPhone-gebruikers kunnen ook de bestanden wissen per chatgesprek.

Ga binnen de Telegram-app naar Instellingen > Chatinstellingen > Cache-instellingen om dit te regelen.

Stickers sorteren in Telegram

Je hebt in Telegram nu ook meer mogelijkheden om stickers te ordenen. Je kunt de stickerpakketten nu handmatig in de gewenste volgorde zetten. Ook op andere apparaten waarop je bent ingelogd zullen de stickerpakketten in dezelfde volgorde komen te staan. Er is hiervoor een nieuwe knop toegevoegd, rechts op het stickerpaneel.

Maar dat is nog niet alles. De makers van Telegram beloven dat er nog dit jaar extra functies bij komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.