Apple krijgt patent op Apple Watch-homescreen

Apple heeft de manier waarop Apple Watch apps getoond worden vastgelegd in een patent. Dat patent werd vandaag toegekend, wat betekent dat anderen niet zomaar meer iets soortgelijks mogen doen.

Apple Watch screen
Apple heeft een patent toegewezen gekregen, waarin staat hoe de apps zijn ingedeeld op de Apple Watch. Dit moet ervoor zorgen dat andere ontwikkelaars en smartwatch-makers geen soortgelijke interface gaan gebruiken voor hun smartwatches en wearables.


Het patent dat ontdekt werd door Patently Apple laat weinig aan de verbeelding over. Met een simpele afbeelding en een regeltje tekst wordt duidelijk dat het ornamental design waarop de apps op de Apple Watch staan nu op naam van Apple staat.

Lees ook: Apple Watch gekocht? Deze apps mogen niet ontbreken

Meerdere Apple Watch patenten

Hoewel de afbeelding in het patent een zwart-wit versie van de app-user-interface op de Apple Watch laat zien, beschrijft de tekst ook een gekleurde variant. Overigens is dit niet het eerste Apple Watch-patent dat Apple toegekend krijgt. Zo werden eerder het uiterlijk en de horlogebandjes op een soortgelijke manier via een patent op naam van Apple gezet.

Lees ook: Zo creatief kun je je Apple Watch homescreen indelen

Apple-Watch-apps-patent

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.