iPhone_6C_2015

‘iPhone 6c verschijnt in tweede kwartaal 2016’

De iPhone 6c verschijnt in het tweede kwartaal van 2016, aldus nieuwe bronnen. Een nieuwe chip moet deze iPhone krachtiger en zuiniger maken.

iPhone_6C_2015De iPhone 6c laat wellicht langer op zich wachten: volgens bronnen van Digitimes zal de iPhone 6c pas in het tweede kwartaal van 2016 op de markt komen. Apple zou in de iPhone 6c nieuwe 14/16nm FinFET-chips van TSMC en Samsung gebruiken, waardoor de nieuwe middenklasser-iPhone minder stroom verbruikt en beter presteert.

Digitimes heeft een twijfelachtige reputatie in het geruchtencircuit. De website zit dicht bovenop de productietak van veel bedrijven in Azië, maar de bronnen van Digitimes zaten er al een paar keer naast. Dit nieuwe gerucht sluit echter aan op wat we eerder hebben gehoord: de iPhone 6c zou volgens andere bronnen dit jaar niet op de markt verschijnen.

Het uitstel van de iPhone 6c zou een unieke situatie creëren. Tot nu toe heeft Apple nieuwe iPhones altijd gelijktijdig aangekondigd en op de markt gebracht, maar met de iPhone 6c zou Apple wellicht voor een heel ander verkoopmoment kiezen. De iPhone 6s zou dan in september verschijnen, gevolgd door een iPhone 6c in april, mei of juni. Wellicht dat er straks nog maar een half jaar zit tussen nieuwe iPhones.

Door bovenstaand feit lijkt het uitstel van de iPhone 6c ook twijfelachtig. We hebben Apple immers nog niet eerder zien afwijken van de gebruikelijke strategie, en er verscheen recent nog een iPod touch met alle specificaties van een mogelijke iPhone 6c. Wellicht dat de bronnen van Digitimes informatie hebben over een latere iPhone, die samen met de iPhone 7 verkocht zal worden. We zullen het in september zeker weten: dan zal de iPhone 6s naar verwachting worden aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2015, 16:33
Categorie Geruchten
Onderwerp iPhone 6c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.