Vitra Pacific Chair op kantoor.

Op deze bureaustoelen werkt Jony Ive – en jij kunt er ook op zitten

Ben je benieuwd op welke bureaustoelen Tim Cook, Jony Ive en collega's op zitten? Apple blijkt voor de bureaustoelen in Apple Park gekozen te hebben voor de Vitra Pacific Chair, een luxe designstoel van Barber Osgerby. Ook jij kunt op deze bureaustoel zitten, want ze zijn gewoon te koop.

Vitra Pacific Chair op kantoor.
Dat Jony Ive bij het ontwerpen van Apple Park op de details gelet heeft, is inmiddels geen verrassing meer. Zo was Apple onder andere op zoek naar de perfecte deurklink en speciale pizzadozen. Ook bleek al eerder dat een Nederlandse meubelmaker de tafels voor het Apple Park gemaakt heeft. Maar met alleen tafels en een deurklink ben je er natuurlijk niet, want je moet ook achter je bureau kunnen zitten. Tim Cook en collega’s zitten niet op een simpele IKEA-bureaustoel, maar op luxe designerstoelen van de studio Barber Osgerby. Het leuke is: ook jij kunt op z’n bureaustoel zitten, want ze zijn gewoon te koop.

Designerstoelen in Apple Park

Een aantal jaren geleden gingen Jay Barber en Ed Osgerby, de oprichters van de studio Barber Osgerby om de tafel zitten met Jony Ive. Het duo werkte aan een nieuwe bureaustoel voor het Zwitserse merk Vitra. Ze omschreven de stoel als ‘stil’, met een stijl en vorm die overal bij past. Ive’s interesse was gewekt, waarna Apple de eerste klant van deze nieuwe Pacific Chair werd.

In de VS is deze stoel verkrijgbaar vanaf ongeveer $1200, maar in Europa ligt de vanafprijs van €780 een stuk lager. Aangezien er in Apple Park plek is voor ongeveer 12.000 mensen, zal Apple ongetwijfeld een speciale prijs afgesproken hebben voor de inkoop van de Pacific-stoelen. Via de website van Vitra kun je deze stoel ook zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit allerlei stoffen en kleuren, waaronder echt leder. Het is niet bekend welke exacte configuratie Apple besteld heeft.

Vitra Pacific Chair.

Wil je dus op dezelfde stoel als Jony Ive achter je bureau zitten, dan kun je de Pacific Chair zelf bestellen vanaf €780. Mocht je meer willen lezen over de ontwikkeling van deze designer bureaustoel, dan kun je op de website van Co.Design meer lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2018, 11:14
Categorie Apple
Onderwerpen apple park, bureau, jony ive, tim cook
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.