Jony Ive bij het raam in Apple Park.

Oppassen in Apple Park: werknemers gewond door glazen wanden

Apple Park, Apple's nieuwe hoofdkantoor, bestaat vooral uit heel veel glas. Hoewel dit er mooi uit ziet, blijkt het ook te zorgen voor een aantal problemen. Er zijn medewerkers gewond geraakt die tegen de glazen muren opgelopen zijn.

Bij het ontwerpen van Apple Park, Apple’s nieuwe hoofdkantoor, is vooral rekening gehouden met mooie design-details zoals deurklinken en de open indeling. Jony Ive is mede verantwoordelijk had voor het ontwerp, maar daarbij lijkt hij één ding over het hoofd gezien te hebben. Minstens twee werknemers zijn al tegen glazen wanden en deuren aangelopen, zo blijkt uit de telefoontjes naar noodnummers.

Glas in Apple Park zorgt voor problemen

Het is geen geheim dat Apple dol is op glas. Als je alleen al bij de Apple Store Amsterdam naar binnenloopt, zie je dat de aanwezige wenteltrap van glas gemaakt is. Er loopt dan ook vaak een mannetje rond die het glas poetst, zodat het niet vol komt te zitten met vingerafdrukken en vieze vlekken. Dat zal bij het Apple Park ongetwijfeld niet anders zijn. De vele glazen muren en deuren zorgen nog voor andere problemen.

Jony Ive bij het raam in Apple Park.

Rond het begin van dit jaar zijn de werknemers overgeplaatst van het oude hoofdkantoor naar het nieuwe Apple Park. Op 2 januari hebben twee mensen zich al pijn gedaan door tegen de glazen muren te lopen. Ze kregen daarbij wondjes aan het hoofd, wat reden genoeg was om de lokale hulpdiensten te bellen. Het is niet duidelijk of in de weken daarna nog meer medewerkers hun hoofd gestoten hebben, maar dat lijkt wel aannemelijk.

Met de glazen muren is Apple mogelijk in overtreding volgens de lokale regelgeving. Volgens de regels van Californië moeten “werknemers beschermd worden tegen het gevaar van lopen door glas door barrières of opvallende markeringen”. Apple zal waarschijnlijk dan ook maatregelen nemen om verdere ongelukken te voorkomen. Met duizenden werknemers zal de schade waarschijnlijk ook wel meevallen, maar de enkele gevallen kunnen genoeg reden zijn om de glazen muren duidelijk aan te geven. Misschien dat Jony Ive hier nog een mooie sticker voor kan ontwerpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.