‘Apple wil verbod op dronevideo’s boven Apple Park’

Apple zou het maken van dronevideo's boven Apple Park willen verbieden. Met deze dronevideo's kon je kijken naar de bouwwerkzaamheden rondom Apple's nieuwe hoofdkantoor.

Het afgelopen jaar hebben we regelmatig dronevideo’s laten zien van Apple Park. In vogelvlucht kreeg je een indruk van de bouwactiviteiten. Maar dat kan binnenkort wel eens afgelopen zijn, want Apple zou het vliegen met drones willen verbieden.


Apple Park dronevideo

Onderstaande video zou wel eens een van de laatste kunnen zijn. De video’s toonden de bouwactiviteiten rondom Apple Park, dat onderhand bijna klaar is. Apple zou nu beveiligers hebben ingeschakeld om de dronepiloten tegen te houden. Eén dronebezitter werd tegengehouden door een beveiliger, die hiervoor speciaal was ingehuurd door Apple.

Apple Park is nog geen no-fly-zone voor drones. De regels van de Amerikaanse autoriteit, de Federal Aviation Administration, vereisen dat je op 100 meter afstand van gebouwen blijft. Piloten moeten ook steeds zicht houden op hun drone. Om de dronevideo’s te verbieden zal Apple moeten bewijzen dat ze hinder opleveren of dat ze de privacywetten van Californië overtreden. Als je een drone laat landen op een privéterrein kan dat betekenen dat je voor huisvredebreuk kan worden ingerekend.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Dronepiloot Matthew Roberts laat op de video hierboven het bijna afgeronde bezoekerscentrum zien, waar je een café en een Apple Store kunt vinden. Ook staat er een historische schuur op het terrein, die Apple niet mocht afbreken. Je krijgt verder een blik in het ondergrondse Steve Jobs Theater, dat pas later dit jaar klaar is. Er is ruimte voor 1.000 bezoekers, die hier toekomstige producten te zien zullen krijgen. Het aanplanten van bomen blijft de komende tijd nog wel even doorgaan. Uiteindelijk moeten er 9.000 bomen staan.

Bekijk ook

Apple Park, het 'ruimteschip' hoofdkantoor van Apple

Apple heeft in april 2017 een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen: Apple Park in Cupertino. Wat weten we allemaal over dit bouwwerk en hoe is het tot stand gekomen? Je leest het in deze gids!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 juli 2017 om 20:02
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.