Reacties voor: Apple overweegt juridische actie tegen iPhone-stunt van Donna

Apple overweegt juridische stappen tegen de actie van Donna, waarbij 15 nieuwe 3G iPhones worden weggegeven aan luisteraars. Donna gaat ze desnoods in Italië halen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. dit zou dus betekenen dat een italiaanse iphone met een belgische mobistar sim werkt ?

  2. Ik denk dat Donna zelf nog niet weet of de Italiaanse iphone land sim-locked is of niet. Zou wel een belachelijke fout zijn als het uitdraaid dat ze toch niet werken. Maar langs de andere kant vind ik het niet sympathiek van apple om op deze manier te reageren, er zijn nu eenmaal wetten in Europa die men moet respecteren. Apple heeft zich al vaker boven deze wetten gesteld, dit schaadt naar mijn mening hun imago en komt pretentieus over. Wat ik héél spijtig vind voor een bedrijf dat zulke prachtige producten op de markt brengt!

  3. Wat jij zegt, Blackeagle! Apple kan enorm mooie producten maken, maar ze kunnen zich niet zo gaan gedragen vind ik. Wat doet Donna nou fout? Als zij een iPhone uit Italië willen laten overkomen en aan een luisteraar geven, waarom zou dat dan niet mogen? Wees blij met de gratis reclame zou ik zeggen!

  4. Inderdaad, en dat om 15 telefoontjes. Als Apple de gratis reclame die het hierdoor krijgt (iPhoneFriday –> dus ganse dag reclame) zou moeten betalen, zou ik dit met beide handen aannemen !

  5. Hallo.
    Zoals jullie allemaal weten is de iphone gelocked.
    Hun kunnen ze alleen aanbieden met hun eigen kaartje als ze hem unlocken.

  6. Apple zou wat dankbaarder mogen zijn met al die Free publicity;
    zo’n actie zie ik met een Blueberry niet gebeuren.

  7. Apple, wat is er met je gebeurd?

  8. In italie was er toch sprake van desimlocked iPhones? Ze doen niks mis 🙂

  9. @allexiel: Daar is (zo ver ik weet) nog niks over gepubliceerd. Het is wel het vermoeden van velen.

  10. Ik vind dit toch maar eigenaardig. Het Laatste Nieuws (of een andere krant) heeft toch al eerder eens iPhone’s weggegeven. Toen was dat geen probleem, waarom nu wel?

  11. Veronica heeft ook een aantal unlocked iPhones weggegeven als prijs, waarom heeft Apple toen niets laten horen en nu wel? Die iPhones van Veronica waren zelfs nog uit Amerika geimporteerde iPhones zonder activatie. De iPhones waar ze het hier over hebben zijn waarschijnlijk toestellen zonder lock, legaal gekocht in Italie….. Vaag van Apple.

  12. @Digocom
    geloof me, in belgie komt de iphone simlock vrij, De belgische wet verbiedt koppelverkoop nu eenmaal.
    en aangezien hij toch in belgie verkocht zal worden ben ik er rotsvast van overtuigd dat we hier ons simkaartje van zowel mobistar, proximus of base kunnen gebruiken.
    In Frankrijk geldt die wet trouwens ook.

  13. en blijkbaar zijn veel mensen er in geintere
    seerd.
    op de site van de vrt is het vandaag het meest gelezen artikel
    http://www.deredactie.be/cm/de.redactie

  14. Europa. VRIJ verkeer van goederen. Success Apple.

  15. Donna associeert hun merk (/bedrijf) nu aan dat van Apple, terwijl Apple helemaal niks met hun te maken wil hebben. Wat als Donna voor ongewilde negatieve publiciteit zorgt, waarbij de iPhone dan ook wordt genoemd? Er is zoiets als merkrechten.

    Daarnaast, de iPhone 3G is nog niet unlockt. Leuk dat ze hem uit Italie halen, maar ik durf erom te wedden dat het nog minimaal een maand (en wss veel langer) duurt voordat ie echt unlockt kan worden. (JA ik weet firmware 2.0 is gehackt, maar de baseband nog NIET, en dus valt de iPhone 3G niet op dag 1 te hacken).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.