Apple overweegt juridische actie tegen iPhone-stunt van Donna

Apple overweegt juridische stappen tegen de actie van Donna, waarbij 15 nieuwe 3G iPhones worden weggegeven aan luisteraars. Donna gaat ze desnoods in Italië halen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

David Van OoteghemOp de Belgische website De Redactie is te lezen, dat Apple woedend is en juridische stappen overweegt tegenover Donna. Het radiostation is van plan vijftien 3G iPhone’s weg te geven, nog voordat ze in België verkrijgbaar zijn. Komende vrijdag kun je bij Donna af en toe een iPhone horen rinkelen. Als je op dat moment een sms stuurt maakt je kans op één van de vijftien toestellen. De winnaars krijgen het toestel niet meteen vrijdag in handen.

“We kunnen de winnaars inderdaad vrijdag nog geen toestel geven”, zegt Björn Verdoodt van Donna. “Maar ze zullen hun toestel wel in handen krijgen voor het in België op de markt is. Het plan is om de toestellen vanuit Italië te laten overkomen. Voor zover ik weet, is er al nog altijd vrij verkeer van goederen binnen Europa.”

Onze tipgever Tombo meldt dat op Donna op de radio vertelt dat het om TempoFriend-pakketten gaat. Dit zijn prepaid-bundels die Donna sinds maart 2008 samen met Mobistar op de markt brengt. Apple schijnt de actie niet zo geslaagd te vinden: ze onderzoeken welke juridische stappen er ondernomen kunnen worden.

Meer info: De Redactie en de Standaard
Dankjewel Tombo, Kevin en Willem

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2008, 13:43
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.