‘Apple organiseert volgende week geheime iOS-ontwikkelaarsconferentie’

Het gerucht gaat dat Apple volgende week een driedaags evenement speciaal voor iOS-ontwikkelaars zal organiseren met als doel het verbeteren van de kwaliteit van iOS-applicaties.

AppleApple organiseert volgende week in Californië een evenement speciaal voor iOS-ontwikkelaars. Dat meldt Business Insider vanavond op basis van een ‘industriële bron’. Het zou gaan om een evenement dat volgende week dinsdag van start gaat en drie dagen zal gaan duren. Nadere informatie is er echter niet. Business Insiders Dan Frommer vermoedt dat het gaat om een ‘intiemere variant’ van de iPhone Tech Talks, die Apple vorig jaar op meerdere plekken op de wereld gehouden heeft.

Het achterliggende idee van deze ontmoeting tussen Apple en ontwikkelaars moet volgens Frommer gezocht worden in een poging om de kwaliteit van beschikbare iOS-applicaties te verbeteren. Op zich is het niet nieuw dat Apple ontwikkelaars uitnodigt om alvast kennis te maken met nieuwe software. Dit heeft het bedrijf in het verleden regelmatig gedaan, voornamelijk in de aanloop naar de presentatie van een grote iOS-update.

De timing is dan ook vrij logisch. Volgende maand komt er een grote release van het iOS-besturingssysteem beschikbaar in de vorm van de iOS 4.2-update, die met name voor de iPad-gebruiker interessant is. Vanaf dan krijgt namelijk ook de iPad de beschikking over langverwachte iOS 4-functies zoals multitasking, folders en de universele inbox in Mail. Bovendien beschikken dan alle iOS-devices over dezelfde software.

Bij AppAdvice denken ze daar echter anders over. Volgens hen is dit treffen tussen Apple en ontwikkelaars bedoeld voor slechts één ding: hen voorbereiden op het ontwikkelen van applicaties voor de nieuwe Apple TV, die draait op iOS 4.1. Eerder bleek al dat daarop eenvoudig iPhone-applicaties te installeren zijn.

Wie er aan dit evenement deelneemt, wat de omvang is en welke informatie Apple zal delen is vooralsnog onbekend. Ook is het de vraag of Apple na het iPod-event in september en het Back to the Mac-event eerder deze maand volgende maand nog een derde persmoment zal inlassen voor de introductie van iOS 4.2 en daarbij dan waarschijnlijk ook enkele iOS 4.2-apps zal demonstreren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2010, 22:40
Categorieën Apple, Apps, Geruchten, iDevices, Round-up
Onderwerpen apple, evenement, geruchten, ios 3, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.