‘Witte iPhone 4 maakt geen goede foto’s, mogelijk helemaal geannuleerd’

Apple zou de witte iPhone 4 wederom uitgesteld hebben, omdat de behuizing omgevingslicht binnenlaat, wat funest is voor het maken van foto's. Mogelijk is het toestel zelfs helemaal geannuleerd.

Camera witte iPhone 4Apple liet gisteren weten dat de witte iPhone 4 opnieuw is uitgesteld. Ditmaal tot het voorjaar van 2011. De precieze reden voor het uitstel heeft het bedrijf nooit naar buiten gebracht, behalve dan dat de fabricage van het toestel moeilijker bleek te zijn dan werd verwacht. Volgens geruchten zouden er enerzijds moeilijkheden zijn met de fabricage van het glas en anderzijds kleurverschillen tussen de homeknop en de witte behuizing. Recente berichten werpen echter een heel nieuw licht op de kwestie.

Cult of Mac beweert op basis van eigen bronnen de echte reden achter het uitstel te weten. Die zou te maken hebben met lichtlekkage, zoals eerder ook al werd gesuggereerd. Het gaat echter niet om lekkage uit het toestel, maar lekkage ín het toestel, zo claimt de bron. Het gedeeltelijk doorzichtige glas van het toestel laat namelijk licht door. Hierdoor zou het toestel geen goede foto’s kunnen nemen, met name wanneer de LED-flits gebruikt wordt.

De verklaring van de anonieme bron, die connecties met Apple claimt te hebben, luidt als volgt:

You don’t get accurate pictures on the white iPhone because of the color of the glass back. It washes out the pictures.

Apple zou hebben geprobeerd te voorkomen dat de camerasensor omgevingslicht opvangt, maar om het probleem op te lossen is mogelijk een compleet nieuw ontwerp nodig. Het probleem kwam bovendien pas op het allerlaatste moment aan het licht in een geheim testlab speciaal voor hoesjesfabrikanten. Fabrikanten moeten namelijk kunnen aantonen dat met hun hoesjes nog steeds foto’s gemaakt kunnen worden. Tijdens het testen van enkele hoesjes zou het probleem vervolgens aan het licht zijn gekomen.

Van uitstel komt afstel, zo luidt althans het spreekwoord. En dat zou in dit geval best eens zo kunnen zijn. Volgens de website Boy Genius Report is Apple namelijk helemaal niet meer van plan om het toestel te gaan lanceren. Een anonieme bron die deze informatie aan het licht bracht, suggereert dat Apple volgend jaar rond maart aankondigt dat het toestel opnieuw is uitgesteld om vervolgens in juni/juli de vijfde generatie iPhone te lanceren.

Het lijkt inderdaad onwaarschijnlijk dat Apple enkele maanden voor de lancering van een nieuwe iPhone nog een witte variant van het oude model zal lanceren. Als je toch een witte iPhone 4 wilt, kun je er waarschijnlijk beter zelf eentje bouwen met losse onderdelen of de zwarte voor- en achterzijde vervangen door witte varianten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2010, 19:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, licht, uitstel, witte iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.